פעוט זועם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט זועם
    נטע
    28/12/2008

בוקר טוב. אני אמא לפעוט בן שנה ושבעה חודשים. החמוד מפותח לגילו, מבין היטב, אומר משפטים בני שתי מילים, פעיל ושובב. בשבועיים שלושה האחרונים, נתקלתי בתופעה חדשה. הילד עושה פרצוף כעוס, נושך את שפתו התחתונה ומכה משהו או מישהו או מעיף משהו. ההתנהגות הזו לא מלווה בצעקות או בכי, ונראית כמו דחף או משהו לא לחלוטין נשלט, והאמת היא שקצת מפחיד. מה דעתך? בנוסף, הילד, שהיה עד לא מזמן חברותי ביותר ורצה כל הזמן לשחק עם ילדים, בשבועיים האחרונים נוטה לעיתים "לתפוס פינה", לבד. מבקש המון לראות טלויזיה ומתמקד בה מבלי להתייחס לסביבה, אלינו או לכל דבר אחר. כשאני מנסה ללטף אותו תוך כדי, הוא אומר "די אמא" ומזיז לי את היד, מבלי להביט בי אפילו. הוא יכול לשבת ככה המון המון זמן.אני מודאגת מהשינוי. האם בצדק? תודה מראש על התשובות, נטע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט זועם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט זועם

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/12/2008

נטע שלום,
    מאוד לא פשוט לראות ילדון חמוד, בוגר ומשתף פעולה, נכנס לתקופת הזעם של גיל שנתיים. התגובה שלנו כהורים היא הפתעה ולעתים אף בהלה.
    את מתארת התנהגויות אשר אופייניות לתקופה, אשר מתוארת לעתים אף בשם "גיל שנתיים הנורא": התפרצויות זעם, התנהגויות אלימות שאינן תמיד תוצאה של פרובוקציה, ולפעמים אף הימנעות מחברת האחרים והתרכזות בנושא שמעניין אותו ברגע המסויים. השינוי עשוי להיות הדרגתי או מהיר למדי.
    יחד עם המאפיינים התואמים לגילו של בנך, כן כדאי לנסות לבדוק האם משהו השתנה בסביבת החיים שלו לאחרונה או האם אירע אירוע מיוחד שהשפיע עליו מאוד, ולנסות לסייע לו בנושא, במידה ויימצא כזה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

נטע
    28/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו