קסיסת ציפורניים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קסיסת ציפורניים
    לילי
    28/12/2008

בתי בת 3וחצי בחודש האחרון היא התחילה לקסוס ציפורניים, בתדירות גבוהה. אין לי מושג איפה היא ראתה את זה ומאיפה זה בא. האם יש סיבה לדאגה? ממה זה נובע? ואך עלי לטפל בזה?האם זה סימן למשהו שעובר עליה? זה נראה לי מאוד מקדם בכדי לקסוס ציפורניים, אני כל הזמן מעירה לה להוציא את האצבע מהפה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קסיסת ציפורניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/12/2008

לילי שלום,
    בגיל 3 וחצי, ילדים רבים מתעסקים עם הפה בדרכים שונות - משתמשים במוצץ, מוצצים אצבע או מתעסקים בציפורנייהם. העיסוק בפה הוא מספק מאוד עבורם. גם כמבוגרים אנחנו עושים זאת בדרכים אחרות, שרובן לאו דווקא מתוחכמות יותר: לועסים מסטיקים, לועסים את קצה העט כשאנחנו חושבים, וכדומה.
    לעתים זוהי גם דרך להפחית את המתח בגוף ולהסב את תשומת הלב מדבר מטריד, אולם לרוב בגילאים מבוגרים יותר.
    תוכלי להסביר לבתך כי כסיסת ציפורניים אינה בריאה ולתת לה דרכים חלופיות להתעסק עם עצמה ולהרגיע עצמה - לשחק בכדור ספוגי קטן, להפריח בועות סבון, לצייר וכדומה - אשר יעבירו את העיסוק לתחום אחר וישמרו אותה רגועה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו