גמילה ממוצץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ
    יעל
    28/12/2008

ערב טוב, יש לי תאומים בני שלוש וחצי. רופאת השיניים אמרה שיש לגמול את הבנים ממוצץ כמה שיותר מהר היות והשיניים שלהם הולכות ומתעקמות. לפני כשלושה חודשים התחלנו להרגיל אותם בהדרגה למוצץ בשעות הערב והלילה בלבד. (המוצץ לא הגיע לגן בכלל). בחודש האחרון ישנה נסיגה והם מבקשים את המוצץ משעות הצהריים ולא מפסיקים לבכות. לפני כשבוע, הם רצו לזרוק את המוצץ מהחלון וכמובן שהסכמתי. היום הראשון עבר די קשה וכבר למחורת הם הספיקו לדרוש את המוצץ וסיפרו לכולם שזקו את המוצץ. הבעיה היא......... שכבר שלושה ימים הם מאוד עצבניים, לא מפסיקים לריב, להכות, לזרוק חפצים ולבכות. כמובן שאני מקשרת זאת למוצץ היות ובדרך כלל הם ילדים נוחים. היום היתה אצלם קרובת משפחה עם מוצץ והם נזכרו ולא הפסיקו לבכות. בסוף נכנעתי ובקשתי את המוצץ לכמה דקות והילד אכן נרגע מהר ונרדם. שאלתי היא האם עשינו צעד נבון? האם כדאי להחזיר את המוצץ לשעות הערב כמו בחודשים האחרונים? אני יודעת בתוכי שאינם בשלים מספיק בשביל להיגמל מהמוצץ סופית. תשובתכם תעזור לי להחליט תודה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/12/2008

יעל שלום,
    דברייך מעלים דילמה בין הצורך של הילדים במוצץ כפי שאת חשה אותו בתוכך לבין הצורך הרפואי עליו התריעה רופאת השיניים. כיוון שילדייך הם כבר בגיל בו מתאים לגמלם וכבר התחלתם בתהליך, נראה לי שכדאי להמשיך עמו ולהתכונן לתמוך בהם בקשיי הגמילה. מציצת המוצץ היא אכן אקט מרגיע, ולכן אין זה מפתיע כי ילדייך מתקשים להיפרד ממנו. גם מבוגרים רבים שואבים סיפוק מלעיסת מסטיק, עישון וכדומה.
    כדאי שתתני לכל ילד לבחור חפץ שירגיע אותו בעת ההירדמות - בובת פרווה, בד שהוא אוהב למולל, ספר וכדומה. בכל בוקר, חשוב להחמיא לכל ילד על כך שנרדם וישן ללא מוצץ, לספר על כך לאנשים נוספים (בנוכחות הילד) ולהעניק תשבוחות נוספות ופרסים קטנים במידת הצורך. תוכלי גם להיעזר בזכרונותייך מתהליך הגמילה מחיתולים ומה סייע לילדייך אז.
    כיוון שמדובר בשני ילדים הנגמלים בו זמנית, רצוי להיעזר גם באבא או בדמות קרובה אחרת, בעת ההשכבה - כאשר כל אחד ילווה ילד אחד, ירגיע אותו ויעזור לו להירדם.
    סביר להניח, כי בחלוף עוד כשבועיים לכל היותר, תהליך הגמילה יושלם.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    29/12/2008

תודה על תשובתך המהירה. כל אחד מהם נרדם עם חפף מסויים (דג ושמיכה). אני ובעלי אכן נמצאים עם כל אחד בזמן ההרדמה בתקופה. נמשיך לנסות ולא להתייאש. העיקר שבסוף זה יעבור..... תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו