מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 8 עם סף תסכול נמוךסיגל29/12/2008
בני בן ה8 עם סף תסכול נמוך מאד, זה מתבטא בעיקר כשהוא משחק במשחקי מחשב , מצד אחד הוא מאד אוהב לשחק ומצד שני מספיק שהוא לא מצליח באיזשהו שלב במשחק, הוא ממש נכנס ל"התקף" של תסכול שכולל צעקות ויללות לפעמים הוא ממש יכה במחשב תוך כדי אמירות ודיבור לדמויות שבמשחק. זה פשוט מוציא אותי משלוותי, ממש קשה לי להתמודד עם התקפות התסכול שלו, מצד שני אני יודעת שאני לא יכולה לקחת ממנו את כל הגורמים לו לתסכולים, איך אני יכולה לעזור לו? להתמודד עם תסכולים בצורה יותר "בוגרת" . האם אני צריכה להתעלם מהצעקות שלו? לפעמים אני ממש בכוח מפסיקה לו את המשחק, כשאני אומרת לו כנראה אתה לא יכול עדין לשחק במשחק הזה וכו' (בתוך תוכי אני מאד מתוסכלת בעצמי מהתגובה שלי,כי אני לא בטוחה ביעילותה,) האם אני צריכה "להציל" אותו מעצמו? אשמח ללהתייחסות מהירה אמא מתוסכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי מחשב
מיכל לופו-שדה30/12/2008אני מבינה את הקושי שלך לראות את בנך מתעצבן ומתוסכל כאשר הוא לא מצליח, ומדברייך אני מבינה שאת מרגישה כי תגובותיו לא פרופורציונליות . עם זאת, אני מבינה כי התגובות החריפות מופיעות בעיקר כאשר הוא משחק מול המחשב. ראשית, חשוב לציין כי העובדה שהוא מדבר עם הדמויות במחשב לא צריכה להטריד אותך, כמו בכל משחק אחר, הוא "נכנס" למשחק ועושה האנשה של הדמויות. זוהי תגובה טבעית. העובדה שהוא מכה את המחשב וצועק אילו התגובות שהיה רצוי לעזור לו לווסת. כפי שאת אומרת את מרגישה שאת מצילה אותו מעצמו, ואכן כהורים לפעמים על ידי הגבלה והצבת גבולות, אנחנו שומרים על הילדים מחוויה של חוסר וויסות ואיבוד שליטה.
לא הייתי שוללת ממנו את המשחקי מחשב לחלוטין. אך כן הייתי בזמן רגוע בו שניכם פנויים לכך, ולא ברגע ה"התקף" , משוחחת איתו על התגובות שלו.
את יכולה לומר לו כי את רואה שזה נורא מכעיס אותו ומעצבן אותו ושזה באמת נורא מעצבן להפסיד . את יכולה גם לתת מעצמך דוגמאות למצבים של קושי או תסכול ולחשוב איתו ביחס על דרכים להירגע במקום להכות את המחשב או לצרוח.
כמו כן, את יכולה לעזור לו לבחור אילו משחקים יותר מתאימים לו ואולי יותר נותנים תחושה חיובית ופחות תחושת תסכול. יתכן והוא בוחר משחקים שאינם תואמים את גילו ולכן גורמים ליותר קושי . בנוסף, חשוב להגביל במהלך היום את זמן המשחק במחשב ושיהיה ברור גם לו כמה זמן ביום מותר לשחק.
כאשר הוא משחק במחשב, אם ניתן, שבי לידו על מנת לעזור לו ללמוד לווסת את התגובות שלו טוב יותר ולבחור משחקים מתאימים יותר.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
