מוציא את הנעל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מוציא את הנעל
    מור
    29/12/2008

שלום בני הגדול, בן שלוש, ילד חכם, מקסים, פעיל, חברותי ועם זאת מאוד רגיש. לאחרונה בגן הגננת פנתה אליי והודיעה לי שהוא מוציא כל פעם את הנעל כמעט לגמרי ולכן הם שולים אותו למטבח, והציעה לקנות נעל חדשה...דיברתי עם בני על כך והוא הודיע לי במילים אלו "אימא, אני משתדל"....אני מכירה את בני הוא יודע לנסות ולפעמים לבדוק...אבל יש לי תחושה שזו מעין תנועת גוף/ויסות, אין לי מושג איך להסביר זאת אני פשוט יודעת שזה לא בדיוק בכוונה ולא מבינה למה צריך "להעניש" אותו על כך ברצוני לפנות שוב לגננת ולדבר איתה על כך...אני מורה בעצמי ולא אוהבת שהורים מתערבים, אבל פה זה פשוט בגלל שאני יודעת שזה תגובת גוף כלשהי לא מבינה בפסיכולוגיה יותר מדי....יש לציין שהוא מאוד אוהב מוצץ ובמצבים של לחץ, מקומות חדשים הוא חייב אותו, במקומות חדשים לא נוטה ישר להיכנס לעניינים, יש קשר? אשמח לעצות? והאם לפעולה זה ישנו הסבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוציא את הנעל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למור

מיכל לופו-שדה
    30/12/2008

שלום מור
    קשה מבלי לראות את בנך להבין בדיוק מהי התנועה שאת מתארת. האם הוא עושה זאת רק בגן או גם בבית? האם ישנן תנועות נוספות שהוא עושה וקשה לו להפסיק? האם הורדת הנעל נעשית עם נעל מסויימת או עם כל זוג נעליים? אם זה קורה עם נעל מסוימת אולי היא באמת כבר קטנה לו ולא נוחה ולכן הוא חולץ אותה ואז רצוי לקנות נעליים אחרות.
    בכל מקרה, לא כל כך ברור לי מדוע הגננת מענישה אותו על כך שהוא מוריד את הנעל ומדוע העונש הוא שליחתו למטבח. האם זה העונש המקובל בגן?
    אני חושבת שחשוב קודם לנסות ולברר איתו מדוע הוא מוריד את הנעל? שוחחי איתו על כך רגועה ונסי לבדוק איתו האם יש נעליים אחרות שיותר נוחות לו. בכל מקרה גם הגננת יכולה לשוחח איתו ולהסביר לו בצורה רגועה שבגן אסור לחלוץ נעליים ואם הנעל מציקה לו שייגש אליה וידבר איתה כדי שהיא תעזור לו ולא תעניש אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו