מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דאגתי לילדתי בת ה-5.5 שניםאמא ורד29/12/2008
ביתי בת ה-5.5 היא ילדה חכמה בצורה יוצאת דופן בוגרת שיכלית הבעיה שקיימת אצלה היא בעיה מבחינה ריגשית וכוונתי היא שבמהלך השנים הראשונות לחייה היא הייתה במסגרת פרטית ושם הכל היה בסדר במעבר לגן העייריה היו חודשים ראשונים קשים של הסתגלות ובכי ורצון שאמא תיהיה לצידה בגן דברים אשר בעקבות יד קשה של הגננת נבלמו ובכל פעם שהילדה הייתה בוכה הגננת הייתה פונה אלייה ודורשת להפסיק הבכי במידה ואין על מה. הדברים שהיו גורמים לבכי הם סתם נגיעה של ילד בה או דחיפה או טון דיבור קצת גבוה של ילד מהגן או הגננת עצמה .השנה הזו בסדר הילדה התפתחחה חברתית טוב מאוד בעבר גם לא הייתה משתפת אותנו ההורים במה עובר עלייה במהלך היום וזאת למרות שלא חדלתי לשאול על בסיס יום יומי על הנעשה איתה בגן היא הייתה מתרצת בלא זוכרת ולא יודעת או סתם מתחמקת בנוסף על כך לא הייתה מספרת בכלל במ ידה ומישהו היה נותן מכה בגן וזאת מכיוון שפחדה מה נעשה לילד שנדע שפגע בה (חשש שאינני יודעת ממה הוא נובע)במהלך השנה הזו יש שינוי דרסטי היא התחילה לספר גם בלי שנשאל וטוענת שגם היא מחזירה למי שמכה אותה וכדומה. הבעיה החלה כשרשמתי אותה לחוג במתנ"ס האחד ריקוד והשני מוכנות לכיתה א' בריקוד היא לא רצתה להיות לבד אבל השתכנעה מכיוון שזה אהבת חייה ולאחר 2 שיעורים היא החליטה שהיא לא רוצה להיות לבד והפסיקה במוכנות לכיתה א' לא הייתי מוכנה שתפסיק אבל זה קורה כי אני נמצאת איתה בשיעור במידה ואני יוצאת היא בוכה בהיסטריה ולא מוכנה להישאר בכיתה כרגע המורה ראתה שכשאני בשיעור היא מתפתחת מבחינה חברתית מעט מתקשרת ומבחינה לימודית יוצאת מהכלל במידה ואני מנסה לצאת לכמה דקות במהלך השיעור היא יוצאת מהכיתה וגם כשחוזרים היא יוצאת מפוקוס ולא מרוכזת בשיעור בכלל (אני חייבת לציין שבחוג אין ילדים שהילדה מכירה)מה לעשות אנחנו לפני עלייה לכיתה א' וחוששת לאבד את הילדה מבחינה רגשית וכך עבור את הסיוט לפני הכניסה לכיתה א' או בכלל בבקשה עזרו לי לקבל החלטה או עזרה....בסליחה מראש על אורך המכתב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לורד
מיכל לופו-שדה30/12/2008שלום ורד
אני מבינה מבין השורות כי את מאוד דואגת לביתך. אני מבינה ממך כי בתך התקשתה להסתגל לגן עירייה וכי השינוי היה עבורה לא קל. עם זאת, חשוב לי לציין כי מעבר מגן פרטי לגן עירייה הינו תהליך הדורש התסגלות עבור מרבית הילדים. בתך נאלצה להתמודד עם מסגרת חדשה, ילדים רבים יותר שהיא אינה מכירה, גננות חדשות אשר לרוב מגלות דרישות גבוהות יותר מאחר וזהו גן בו יש הרבה ילדים וכן הכנה מסוימת להמשך וכו'. ילדים רבים עוברים תקופה לא קלה עקב המעבר כאשר כל ילד מבטא זאת בצורה אחרת. לעיתים בקשיי פרידה בבוקר, או בבכי, לעיתים בתוקפנות וכו'.
בסה"כ כפי שאני מבינה י מדברייך בתך עשתה התקדמות משמעותית בהסתגלותה לגן כאשר כיום היא כבר חשה בטוחה יותר, גם חברתית וגם מול הגננות, דבר המצביע על כך שיש לה כוחות ויכולת.
כיום את מתארת כי הקושי המרכזי הינו קשיי פרידה ממך בשעות אחה"צ כאשר היא נדרשת ללכת לחוג. תופעה זו שכיחה מאוד אך ניתנת לטיפול. למשל, אפשר לשוחח איתה על כך, לא בזמן החוג והקושי, כי אם בזמן רגוע בו היא ואת פנויות ורגועות לדבר איתה על החוג והקושי להיפרד. ניתן לשאול אותה מה היה לעתה עוזר לה להיכנס לחוג בלעדייך ולעיתים ניתן להשתמש גם בתוכנית חיזוקים, כמו פרסים למשל.
בכל מקרה אני חשה כי הדאגה העיקרית שלך היא הסתגלותה שנה הבאה לכיתה א', עקב הקושי שנראה היה לך שהיה לה בעבר. חשוב לי לציין כי חששות לקראת המעבר לבית ספר הינם טבעיות מאוד. העובדה כי בתך התקשתה להתסגל לגן אינה אומרת בהכרח כי תתקשה להתסגל לכיתה א'.
עם זאת, את יכולה להיעזר בהדרכת הורים וייעוץ עבורך על מנת להכין את עצמך טוב יותר לקראת המעבר והשינוי . כאשר אנו כהורים חשים בטחון זה לרוב עוזר גם לילד להתשחרר ולהרגיש בטחון רב יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל תודה רבה ושאלה חשובה
אמא ורד30/12/2008לביתי אין הרבה חברים מעבר לשעות הגן וגם בגלל מעברי הדירות שציינתי וגם החוג שכרגע היא לא מכירה אף אחד וכך אני מאמינה שיהיה בכיתה א' (יש לה המון אהבה וחברים שרצים אלייה בבוקר ואוהבים אותה)אבל מעבר לשעות אין הרבה חברה מה לעשות? האם את חושבת שזה יתרום לבטחונה העצמי הירוד?היא לא מוכנה ללכת לאף חברה אבל מוכנה שיבואו אלייה היא לא מוכנה להיות לבד אצל חברה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלור'ד
מיכל לופו-שדה31/12/2008שלום ורד
אם כרגע בתך עדיין מתקשה להיפרד בשעות אחה"צ הזמיני חברות מהגן אליכם הביתה ועזרי לה לחזק את הקשר עימן. ניתן גם לרשום אותה אחה"צ לחוג בו נמצאות חברות מהגן. לרוב כאשר ילד נמצא בחוג עם עוד ילדים שהוא מכיר זה מאוד עוזר לו גם להיפרד מההורים. בהמשך, אולי היא גם תרגיש בטוחה יותר ללכת לחברות מהגן. בתחילה לכי איתה ובהצשך היפרדי ממנה לזמן מסוים, כמובן תוך הכנתה מראש.
וחשוב לי להדגיש שוב כי אני שומעת עד כמה את עצמך מוטרדת מהמעבר לכיתה א'. ילדים קולטים לעיתים קרובות את הלחץ שלנו כהורים ועשויים להגיב לכך. לכן, חשוב שאת עצמך תקבלי אולי הדרכה על מנת להרגיש בוטחה ומוכנה יותר לקראת המעבר, דבר שיעזור גם לבתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)