בת 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 7
    אנונימי
    30/12/2008

לאחרונה נתקלתי בבעיה עם הילדה שלי. אתמול הסבתא שמרה עליה בבית שלנו ולפני השינה היא נכנסה לומר לה לילה טוב. הסבתא הבחינה שהילדה היתה בלי מכנס ותחתון. כששאלה אותה אם הכל בסדר? ולמה היא ערומה- הילדה ענתה שהכל בסדר. הסבתא התעקשה ושאלה אולי משהו כואב-ואז היא המציאה(לדעתי-כי היא לא התלוננה לגבי זה אח"כ או לפני) שכואב לה בישבן ולא נתנה לראות.והתחילה לבכות. כשהסבתא סיפרה לי את זה נזכרתי שקרה לי כבר פעמיים בחודש האחרון שכשהערתי אותה לבית הספר שמתי לב שהיא בלי חלק תחתון (רק שאז לא ייחסתי חשיבות,חשבתי שפשוט היה לה חם...) מה זה יכול לרמז? איך אני יכולה לגשת אליה כדי שתדבר איתי ותסביר לי מה קורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7

מיכל לופו-שדה
    31/12/2008

שלום אמא
    מתיאורך אני מבינה שהתנהגות זו של בתך חזרה מספר פעמים בחודש האחרון ובפעם האחרונה היא בכתה ואמרה שכואב לה בישבן. הבכי והכאב יכולים להצביע על כך שהיא מתביישת במה שהיא עושה וחשה מבוכה לדבר על כך. לכן מאוד חשוב לאפשר לבתך לדבר על כך על מנת להבין מה מציק לה. חשוב גם לבחון האם ישנם סימנים נוספים לשינוי בהתנהגותה? האם היא מגלה מצוקה או מתח כלשהו בבית הספר או בבית? אפשר גם לשאול בבית הספר את המורה כיצד היא מתפקדת לימודית וחברתית והאם קרה משהו לאחרונה שאולי מציק לה.

הורדת הבגדים יכולה לנבוע מסיבות רבות, אולי היא חוקרת את גופה מבחינה מינית, ואז זה טבעי ונורמטיבי, וניתן לשוחח איתה על כך ולהסביר לה על הגוף שלנו ועל מתי ולמי מותר לגעת לנו בגוף וכו'.
    אולי קרה משהו שהיא נחשפה אליו והיא חוששת לדבר על כך.
    אך בכל מקרה אין לי ספק כי חשוב לבדוק איתה מה קרה ולדבר על כך ולא להתעלם. תנסי לדבר איתה בצורה רגועה, לא כאשר זה קורה כי אם בשקט כאשר היא רגועה וגם את. תנסי לעודד אותה לשוחח על כך. נסי לשאול אותה בעידנות האם משהו מציק לה בזמן האחרון שהיתה רוצה לדבר עליו, אפשר לומר לה שראית שמדי פעם היא מורידה מכניסיים והבנת מסבתא שכואב לה משהו. אםן היא רוצה לשתף אותך מה כואב לה. אם היא מתקשה לדבר על כך הציעי לה לצייר אולי מה מציק לה אם היא רוצה או לכתוב לך.
    בכל מקרה אם ישנן סימני מצוקה נוספים ובתך ממשיכה בהתנהגות זו אפשר לפנות להדרכה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7

אנונימי
    01/01/2009

קודם כל-תודה רבה... אכן הקשבתי לעצתך ודיברתי איתה. הילדה אומרת שהיא בכתה כי היא פחדה שהסבתא תספר לי-וזאת מכיוון שגירד לה בישבן, והיא פחדה שאתן לה את התרופה שהיא שונאת...(היא סובלת לעיתים מתולעים) זה היה נשמע לי הגיוני-כי אני יודעת שהיא ממש לא אוהבת את התרופה הזו... בכל זאת,הסתכלתי על ציור שהיא ציירה יומיים קודם והוא היה ממש צבעוני ופסטורלי,היא ציירה את עצמה ואת האחים שלה מדליקים חנוכיה ומשחקים בסביבונים-ולא היה משהו חריג... האים עליי להיות רגועה עכשיו? יש דרכים נוספות שעליי לבדוק אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו