מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי עם כעסיעל30/12/2008
שלום. יש לי בן מתוק ומקסים בן שנתיים ושלושה חודשים. בסך הכל מאוד מאוד טוב לי איתו ואני חושבת שגם לו איתי. הקושי שלי הוא בסיטואציות של כעס. אני באה מבית בו הכעס הובע באלימות ובהתפרצויות ואף שאני מודעת לעצמי ומשתדלת לעבוד על עצמי, אני מוצאת שברגעי כעס אני משחזרת דפוסים מהבית. אני מרגישה שבמידה רבה זה קשור גם לזה שאין לי כלים אחרים, עד כמה שזה נשמע מוזר, אני מרגישה שאני לא יודעת איך כועסים באופן שאינו פוגע באחר. לעיתים אני מצליחה לכעוס באופן ממוקד אך לעיתים, כשאני ממש כועסת (לווא דווקא כי הוא עשה משהו מאוד חמור, פשוט כי זה רגע יותר רגיש מצידי) הכעס שלי מאוד מערער אותי, קשה לי להשתחרר ממנו (אני מאוד מתאמצת לא להפגין כלפי חוץ את העצבנות שלי אלא לנסות לעבוד עם עצמי ולפוגג אותה). אני גם מרגישה חסרת אונים מול בני ברגעים אלה. שתי סיטואציות להמחשה: באחת הייתי כבר עצבנית והוא זרק אבנים אמרתי לו לא לזרוק והוא המשיך אמרתי לו שוב והסברתי לו למה לא זורקים אך הוא המשיך אמרתי לו שאם הוא שוב זורק, אכעס (אף שכבר כעסתי בתוכי) וגם זה לא עזר. ואז כבר לא ידעתי מה לעשות, האינסטינקט שלי הוא לקחת אותו הביתה בכוח ומכיוון שזו לא אופציה, אני חשה חסרת אונים ואז גם כועסת עוד יותר. בסיטואציה שניה הוא כבר היה במיטתו וכעס (ככל הנראה בתגובה לכך שהייתי עצבנית) ונתן לי מכה (זו תגובה שגרתית שלו כאשר הוא כועס והוא גם יודע שלא מרביצים). אמרתי לו שלא מרביצים והוא הרביץ שוב ושוב. הרגשתי שאני רוצה לקום וללכת רחוק רחוק ושיתמודד לבד אך אמרתי לו שאם הוא מרביץ שוב אני יוצאת מהחדר. הוא הרביץ ויצאתי. הוא בכה וקרא לי. חזרתי והסברתי לו שלא מרביצים והוא שוב הרביץ. יצאתי שוב וכשקרא לי אמרתי לו שאני חוזרת אך אם הוא שוב מרביץ אני יוצאת ולא חוזרת. למזלי הוא לא הרביץ שוב אך אני מרגישה שכל הזמן קיים הסיכון לאסקלציה בה אני אאבד עשתונות ולא אדע איך להתמודד. אשמח לשמוע עצות וגם שם של ספר טוב אם יש לכם להמליץ. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי עם כעס
מיכל שמש31/12/2008יעל שלום,
מכתבך מעורר התפעלות באומץ שלו, וביכולת הנדירה להתבוננות עצמית כה מעמיקה. אני חושבת שבשתי הסיטואציות הנהלת די נכון, כאשר אחד החלקים הקשים בהורות הינו ללמוד כיצד להציב גבולות ללא כעס (לדוגמא: לנהוג בדיוק כמו שנהגת בנושא זריקת האבנים, ולעצור את הילד בלי לכעוס).
אם את לא מעוניינת לעבור תהליך אישי של התייעצות עם פסיכולוג, מומלץ לשקול הצטרפות לקבוצת הורים כדוגמת מכון אדלר. ספרים מומלצים הינם "הורים כבני אדם" של חיים עמית (ובכלל האתרש שלו "עמית בעים החורש"), וכן סיפרו של חיים עומר בנושא הסמכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)