מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות חריגהMIRI31/12/2008
אור, בני בן השנה ו10 חודשים,יש לי שאלה לגביו. הוא הולך לפעוטון מגיל שנה וחודשיים. המטפלת אמרה לי שבשבוע , קצת יותר, האחרונים , אור נוהג להכנס מתחת למיטות ולשבת שם, וגם כשקוראים לו ומבקשים ממנו לצאת, הוא מסרב. הוא שקט בפנים, לא משחק, אבל גם לא בוכה. וגםפחות משחק עם ילדים אחרים. אור הוא ילד שקיבל המון יחס ממני ומבעלי ומכל המשפה כי הוא הנכד הראשון בצד של בעלי, והנכד הזכר הראשון בצד שלי, הוא ילד יפה בעל תלתלי זהב. אם לוקחים לו צעצוע כלשהו, אחד הילדים אז הוא מכה את אותו הילד על מנת להחזיר לעצמו את מה שהיה אצלו. באירועים הוא רוקד ונמצא במרכז הרחבה, כשמבקרים במתקני שעשועים כמו בלונה פארק הוא לא פוחד לעלות למתקנים ואף מאוד נהנה. לפני חמישה חודשים נולד לי בני השני, טום, אור עד כה לא הראה סימני קנאה, ואילו אם אני או בעלי נתייחס באופן מיוחד לילד אחר, אחיין או ילד של חברים אור יראה סימני קנאה ואף ידחף את אותו הילד. אך כלפי טום הוא לא מראה סימנים כאלה, ואף מכנה אותו "בייבי" בחיבה. לפני חודש וחצי בערך אור התחיל להשאר בגן עד שלוש וחצי, רבע לארבע, כלומר גם לישון את שנת הצהריים בגן, היה לו קשה בהתחלה, אך אומרים בגן שהוא כבר הסתגל. לפני חודש העברתי את אור וטום לישון בחדר הילדים, עד עכשיו ישנו בחדר שלנו במיטות נפרדות. בגן יש שתי מחלקות של תינוקייה ובוגרים. אור מבלה רב הזמן בתינוקייה , שם הוא הכי גדול, ואילו שאר הילדים סובבים בין הגילאים של שנה וחצי ויש יותר קטנים. במחלקה של הבוגרים יש ילדים מגיל שנתיים עד שלוש וחצי בערך. ושם הוא גם מבלה לפעמים, ובזמן האחרון לעיתים מסרב לשהות שם. השאלה שלי היא האם ההתנהגות של אור בכך שהוא נוהג להכנס מתחת למיטות ולשבת שם, וגם כשקוראים לו ומבקשים ממנו לצאת, הוא מסרב, מעדיף להיות שםפ לבד בחושך בשקט ולהסתכל על הילדים משם צריכה להדאיג אותי ולחפש פתרון אם זה מהווה בעייה או מצביע על קושי רגשי כלשהו של אור שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
מיכל לופו-שדה31/12/2008שלום מירי
בסה"כ נשמע שאור ילד חבורתי ופעיל בעל שימחת חיים. עם זאת, כמו שאת אומרת, בגן לאחרונה הוא נוטה יותר לחפש מקומות להתחבא ונמנע מפעילות עם ילדים בגילו. לא ברור לי מדברייך האם הוא נשאר שם כל היום או שרק בזמן מסוים במהלך היום. יתכן והוא נכנס לאחר שקורה משהו בגן או בתגובה לפעילות מסומת. בכל מקרה, הייתי משוחחת עם הגננת ושואלת איך התנהגותו בגן , כיצד הוא מתפקד חברתית ובמפגשים? מתי הוא נכנס מתחת למטיות וכמה זמן הוא נשאר שם?
התנהגות זו כן מצביעה על קושי מסוים שהוא חווה. יתכן כי על אף שהוא אינו מגלה סימני קינאה ישירות כלפי אחיו, הוא חש קינאה והתנהגותו עשויה גם להיות תגובה ללידת אחיו ולשינוי בחדר בבית.
חשוב כי בבית תנסו לתת לו ולהקדיש לו עד כמה שניתן זמן שניכם לבד. נסי גם לשוחח עם הגננות על מנת שיעזרן לו לא להישאר לבד ויעודדו אותו לשוב ולשחק עם הילדים בגן.
ניתן גם בבית לשוחח איתו בשפה פשוטה על כך שאת שמעת מהגננת שלפעמים בגן הוא אוהב לשבת מתחת למיטות ולהתחבא ואולי הוא מרגיש שם יותר בטוח. אפשר לשחק איתו בבובות וליצור מצב של גן בו אחד הילדים מתחבא ולראות כיצד הוא מגיב לכך.
אם התנהגותו זו נמשכת כדאי לפנות להדרכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)