האם תוכלו לעזור לי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם תוכלו לעזור לי?
    ana
    31/12/2008

שלום יש לי ילד בן 6, בתחילת השנה בני עבר לגן חדש בעקבות החלטה שאני ובעלי קיבלנו. לאחר תקופה מסויימת החלטנו להשיבו למסגרת הקודמת. עברו 3 חודשים מתחילת השנה, איך לדעתכם כדאי לנו לבשר לו על המעבר? הוא ילד שקשה לו מאוד עם מעברים ואנחנו פשוט חושבים שטעינו שעזבנו את המסגרת הקודמת. מה להגיד לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם תוכלו לעזור לי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר גן

מיכל לופו-שדה
    31/12/2008

שלום אנא
    מעבר מסגרות אינו פשוט ואכן דורש הסתגלות והכנה. לכן, לרוב לא מומלץ להוציא ילד ממסגרת באמצע השנה, אלא לנסות ולעזור לו להתסגל למסגרת בה הוא נמצא. המעברים הלוך ושוב עשויים ליצור אצל הילד תחושת בלבול ולכן יש לשקול טוב, העברת ילד ממסגרת למסגרת.
    אני מבינה ממך שההחלטה להעבירו בחזרה לגן הקודם כבר התקבלה על ידכם. לא ציינת מהם השיקולים להעברתו חזרה. בכל מקרה, חשוב כי תשוחחו איתו ביחד, ותאמרו לו כי אבא ואמא החליטו כי יותר טוב עבורו לחזור לגן הקודם. כמובן לציין את שמות הגננות והחברים הקודמים על מנת להפחית את חוסר הוודאות שלו ואת הבלבול. חשוב להדגיש כי המעבר לא קרה בגלל משהו שהוא עשה לא בסדר, על מנת שלא יחוש אשמה.
    מאחר ואני לא יודעת מה אמרתם לו כאשר החלטתם להעבירו מהגן הוקדם לגן הנוכחי ומה קרה בגן הנוכחי קשה לי לייעץ לך מעבר לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו