מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גן לילד בן שנתייםאפרת01/01/2009
בני בן שנתיים נכנס לראשונה לגן בספטמבר, היה בן 1.8. הוא הכי צעיר בגן והיה בין בודדים שלא היו מעולם קודם בגן (היה בבית עם מטפלת). היו חודשיים מאוד קשים בהתחלה אבל הוא התרגל ואף הלך לגן בשמחה. בשבוע האחרון הוא חזר לבכות בבקרים, מאוד, ואני מוטרדת. היום אמרה לי הגננת שבתקופה האחרונה הוא לא רגוע ושאלה אותי האם היה משהו חריג בבית או אם השארנו אותו לבד ונסענו (לא קרה מעולם). אציין שהוא ילד מקסים ומפותח לגילו, גם בגודל וגם במחשבה. לגבי ההתפחות הרגשית אני חושבת שהיא של ילד בן שנתיים, פחות או יותר, הגם שאין לי נסיון רב בכך..... אני סומכת על הצוות בגן כמעט במאה אחוז, אבל יש לי חשש שאולי חסרה שם אשת צוות אחת (3-4 מבוגרות על 25 ילדים), ומכאן חששי שאולי ילדים אחרים מציקים לו או מתנכלים אליו. יש בכלל אפשרות כזאת בגיל כזה? הבוקר כשהוא בכה וחיבקתי אותו ילד אחד בא ואמר לו "אתה תינוק". בחודשים מאז שנכנס לגן חזר כמה פעמים (4 פעמים) עם נשיכה על היד (2 נשיכות מילד אחד ושתי אחרות מילד שני). בפעם האחרונה הגננת אמרה שבני משך בשערותיו של הילד הנושך והנשיכה היתה התגובה. הוא לא משחק אחה"צ עם ילדים בני גילו בכלל. האם הוא זקוק לזה ? אין לי חוג חברתי מתאים ואחה"צ אנחנו עושים בדר"כ דברים ביחד או עם מבוגרים אחרים. בגן יש מצלמות. זה היה אחד השיקולים שהיו לי כשהכנסתי אותו לגן הזה, כי חשבתי שאם אני אבחין בשינוי בהתנהגותו אוכל לבקש לראות את היום שהיה לו בגן. זה נראה לגיטימי או שצוות הגן עלול לפרש זאת כפגיעה בו? כמה אני צריכה להתערב בעבודתם ? מאוד חשוב לי שישרור אמון בינינו ואי לא רוצה לשבור זאת. תודה רבה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים בגן
מיכל שמש04/01/2009אפרת שלום, נשמע שגם לך וגם לצוות הגן יש מטרה משותפת והיא דאגה לרווחתו הרגשית של בנך. הייתי יוזמת שיחה עם הצוות ומעלה את האפשריות השונות, כאשר בגיל הזה התנהגות של נשיכות ומשיכת שערות אכן מתרחשת לעתים, ויש לחשוב על דרכי התמודדות והתמיכה בילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)