כשהילדה מציקה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כשהילדה מציקה
    סיגל
    01/01/2009

שלום רב, אנו , הורים לילדה בת 10, (אשר לה אח בן 8, עומדים חסרי אונים נוכח התנהגויות שלה. מדובר בסה"כ בילדה מקסימה, אך לעיתים היא נכנסת לקטעים שמוציאים אותנו מהדעת. לדוגמא: לא קנינו לה משחק שרצתה, וכעת היא אומרת לי בהקנטה על כל משפט "למה". אמא, למה לא תקנו לי? הסברתי שזה מפני השרימה יד על אבא בשבוע שעבר. היא:אבל למה? אני: כי התנהגות אלימה לא מקובלת אצלינו (למרות שלעיתים כולנו, כולל הבן הצעיר , חוטאים בכך). היא אבל למה? ומאז אמרה בערך 40 פעמים את המילה למה. מה לעשות? בא לנו פשוט להחטיף לה. בעבר היינו שולחים אותה לחדר. אך כיוון שזה אווילי, אבני מבקשת לקבל פתרון מעשי להצקות מעין אלה. להתעלם ממש קשה. דוגמא נוספת: יום אחד התקשרתי מהעבודה, היא ענתה ואח"כ וביקשתי לשוחח עם הבן הצעיר. היא העבירה לו המסר. הוא באדישותו לא רצה לבוא, והיא פשוט התחילה לצבוט אותו כי הוא לא בא לשוחח עמי. איזו סנקציה אני צריכה לנקוט בעניין כזה? הסברתי לה בעבר שהיא לא אחראית על הגעתו לטלפון, ושתסיר אחריות, אך זה לא עוזר. תודה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כשהילדה מציקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות ילדה בת 10

מיכל שמש
    04/01/2009

נראה שהילדה חשה את חוסר האונים שלכם ומגיבה אליו בבלבול. לא הייתי מאפשרת לה בשום אופן להרים יד על אבא, כאשר זוהי התנהגות שיש לעצור בעת התרחשותה ולא לת לה להתרחש ואחרי זה להעניש על כך. עובדה שכולכם חוטאים באלימות מצדיקה שינוי משפחתי, וניתן להיעזר באיש מקצוע כדי לעשות זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו