מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות חברתית בגיל שלושענת10/03/2007
בני הקטן חגג השבוע יום הולדת שלוש. ביום ההולדת, שנחגגה יחד עם המשפחה, הוא הפגין התנהגות רכושנית במיוחד - לא הסכים שהילדים יאכלו מהעוגה שלו, יגעו במתנות שלו, בחפצים שלו וכדומה.הוא חיכה מאוד ליום ההולדת הזה. יש לציין, כי בחודשים האחרונים לעיתים קרובות הוא מתנהג בצורה רכושנית ופוגעת כלפי ילדים אחרים. בבסיסו הוא ילד חברותי ואפילו דמות של "מנהיג טבעי" והילדים רוצים בקרבתו. אולם, הוא עצמו, לעיתים, לא מוכן שיתקרבו אליו, שיפריעו לו, שיגעו לו בדברים. זה מאד מפריע לי ואני מעירה לו על כך. מדובר בילד חכם מאוד, מאוד ורבלי, מאוד חם ושחקן מלידה. היכולת האמפטית שלו במצבים אחרים גבוהה. בשנה שעברה הגננות הפכו אותו למעין "מלך" בגן מאחר והיה מפותח במיוחד , ורבלי ומצחיק, בהשוואה לילדים האחרים. איני רוצה שיזלזל בילדים אחרים ויפגע בהם. הוא מסוגל גם להגיב בתוקפנות פיזית, כמו דחיפה. כשאני מעירה לו על כך באותו זמן ומנסה להסביר לו הוא מגיב ב: "אז אני לא אהיה חבר שלך", כועס עלי וחווה אותי כמישהי שנגדו. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפתיה
ענת זפרני10/03/2007הבן שלכם מתנהג בצורה נורמאלית לגילו.
הוא מתרגש ומביע זאת בדרך של הצפה רגשית - לפעמים גם בתוקפנות.
חשוב מאוד מאוד להמליל את הרגש ולא "להכנס בו".
לדוגמא:
כשחברים לוקחים לו דברים שלו: "אתה דואג שהם לא יחזירו?" "אתה רוצה לבחור איזה משחק תתן לרועי","אני רואה שקשה לך אולי תסביר לי מה קורה"? אם יש אלימות - כל אלימות יש להגיב כמו מנטרה:"אצלנו בבית לא מרביצים", ולהתייחס נקודתית לעניין.
ילד עם כל כך הרבה יכולות כמו הילד שלכם: מלך מנהיג הרבה חברים - מותר לו גם שיהיו לו רגעים פחות יפים, זה הנורמאלי והצפוי.
דרך נוספת זה להמליל את הרגש: תגיד לי מה אתה מרגיש ודרך זה להגיע אליו.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)