האם לחגוג יומולדת עם ילד נוסף ???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם לחגוג יומולדת עם ילד נוסף ???
    שלומית
    02/01/2009

שלום רב! החודש יש לבני יומולדת-הילד בן שלוש. והחלטנו במפאת המצב הכלכלי שכדי שנוכל להזמין הרבה חברים והפעלה נעשה זאת עם חברו הטוב ביותר. שאלנו את פי הילד להעדפתו והוא אמר שהוא בהחלט מעדיף לחגוג עם החבר יחד.(ברור שאין הוא מבין את המשמעות-הוא לא יהיה לבדו במרכז העניינים ביום הולדתו). בני משפחת בעלי מתנגדים לחלוטין מסיבות פסיכולוגיות/אידיאולוגיות, לדידם ילד צריך להרגיש יחיד ומיוחד יום אחד בשנה, והעובדה שילד נוסף חוגג איתו ומשפחתו של הילד השני גם מגיעה, יש פגם גדול בכך שהילד לא במרכז היום המיוחד שלו. אני מתלבטת מאוד: האם מבחינה פסיכולוגית הילד ירגיש פחות מיוחד כי הוא חוגג עם ילד נוסף? האם זה ילמד אותו שאפשר לחגוג יחד ולהרגיש מיוחדים בלי לקשר לזה שעוד מישהו חוגג?(זאת דעתי אבל לי מעולם לא חגגו יחד עם מישהו נוסף כך שאין לי כלים לשפוט) דעתכם חשובה לי וקובעת מאוד, אשמח לשמוע מהי. בברכה, שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת מיוחדות

זהורית אסולין שמחון
    03/01/2009

אני חושבת שבנך לא יהנה מתחושת מיוחדות אם מצבכם הכלכלי יגרע בגלל יום ההולדת ותחסכו מדברים שחשובים יותר להתפתחותו. בהחלט אפשר לומר למפעיל שחשוב לך שירגיש מיוחד ושיתן לו מקום משלו ביום הולדת (כדי שאדם יחוש מיוחד הוא אינו חייב שכל השאר ידחקו לפינה) יש מקום לשני אנשים להיות מיוחדים. המיוחדות שלו תתבטא בכך שיקבל מתנות רק לעצמו , בכך שירימו אותו וישירו לו וכולי. פשרה נוספת היא שלאחר יום הולדת עם הילדים יתכנסו כל בני השמפחה וימשיכו בחגיגה רק לו. ישנם ילדים שהיותם במרכז הבמה אפילו מציפה מידי עבורם וזה שיש עוד ילד שחוגג איתו יכול בהחלט למתן את המבוכה וההתרגשות.
    מיוחדות אינה נבנית ביום אחד ועל כן אינה נהרסת ביום אחד. תחושת מיוחדות היא עמדה פנימית שיש להורה שהוא מצליח להתפעל מילדו ולהנות מגדילתו מבלי קשר וללא השוואה לאחרים. לשם כך לא חייב להיות יום הולדת כיוון שכל יום בשנה ילד יכול לחוש תחושה זו מקרוביו האוהבים אותו.
    שיהיה לכם המון מזל טוב ושגם תצליחי להנות מיום ההולדת , אני בטוחה שגם בנך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו