מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לחגוג יומולדת עם ילד נוסף ???שלומית02/01/2009
שלום רב! החודש יש לבני יומולדת-הילד בן שלוש. והחלטנו במפאת המצב הכלכלי שכדי שנוכל להזמין הרבה חברים והפעלה נעשה זאת עם חברו הטוב ביותר. שאלנו את פי הילד להעדפתו והוא אמר שהוא בהחלט מעדיף לחגוג עם החבר יחד.(ברור שאין הוא מבין את המשמעות-הוא לא יהיה לבדו במרכז העניינים ביום הולדתו). בני משפחת בעלי מתנגדים לחלוטין מסיבות פסיכולוגיות/אידיאולוגיות, לדידם ילד צריך להרגיש יחיד ומיוחד יום אחד בשנה, והעובדה שילד נוסף חוגג איתו ומשפחתו של הילד השני גם מגיעה, יש פגם גדול בכך שהילד לא במרכז היום המיוחד שלו. אני מתלבטת מאוד: האם מבחינה פסיכולוגית הילד ירגיש פחות מיוחד כי הוא חוגג עם ילד נוסף? האם זה ילמד אותו שאפשר לחגוג יחד ולהרגיש מיוחדים בלי לקשר לזה שעוד מישהו חוגג?(זאת דעתי אבל לי מעולם לא חגגו יחד עם מישהו נוסף כך שאין לי כלים לשפוט) דעתכם חשובה לי וקובעת מאוד, אשמח לשמוע מהי. בברכה, שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת מיוחדות
זהורית אסולין שמחון03/01/2009אני חושבת שבנך לא יהנה מתחושת מיוחדות אם מצבכם הכלכלי יגרע בגלל יום ההולדת ותחסכו מדברים שחשובים יותר להתפתחותו. בהחלט אפשר לומר למפעיל שחשוב לך שירגיש מיוחד ושיתן לו מקום משלו ביום הולדת (כדי שאדם יחוש מיוחד הוא אינו חייב שכל השאר ידחקו לפינה) יש מקום לשני אנשים להיות מיוחדים. המיוחדות שלו תתבטא בכך שיקבל מתנות רק לעצמו , בכך שירימו אותו וישירו לו וכולי. פשרה נוספת היא שלאחר יום הולדת עם הילדים יתכנסו כל בני השמפחה וימשיכו בחגיגה רק לו. ישנם ילדים שהיותם במרכז הבמה אפילו מציפה מידי עבורם וזה שיש עוד ילד שחוגג איתו יכול בהחלט למתן את המבוכה וההתרגשות.
מיוחדות אינה נבנית ביום אחד ועל כן אינה נהרסת ביום אחד. תחושת מיוחדות היא עמדה פנימית שיש להורה שהוא מצליח להתפעל מילדו ולהנות מגדילתו מבלי קשר וללא השוואה לאחרים. לשם כך לא חייב להיות יום הולדת כיוון שכל יום בשנה ילד יכול לחוש תחושה זו מקרוביו האוהבים אותו.
שיהיה לכם המון מזל טוב ושגם תצליחי להנות מיום ההולדת , אני בטוחה שגם בנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)