מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסברים לילד בן 3.5אמאלה02/01/2009
שלום, שמתי לב שאני מתקשה להסביר לבני סיפורים שהיו בסיסיים בילדותי. למשל בסיפור סינדרלה: היה לי קשה להסביר לו מה זה אומר שאמא של סינדרלה מתה והאמא החורגת לא אוהבת אותה. נראה שהוא ממש לא מבין איך זה יכול להיות ונהיה ממש עצוב מהסיפור. כנ"ל סיפור - "פטר והזאב". אצל הסבתא יש DVD בו קושרים את הזאב עם חבל וגוררים על האדמה לצלילי מוסיקה קלאסית. נראה לי די מזעזע. הבן שלי גם קשר עם חבל חתול צעצוע ומסתובב ככה בבית. מצד אחד נראה לי שהמסרים האלה לא מתאימים לגילו בכלל. ואני לא ממש רואה מתי הוא יהיה מסוגל להבין אותם באופן מתאים (שלא יפרש רק את הדבר השלילי מאוד). מצד שני בילדותי זה היה ממש בסיסי וגם החברה נהייתה הרבה יותר אלימה ופחות תמימה. מה אני מפספסת? מאיזה גיל הגיוני לחשוף אותו לסיפורי האחים גרים - הסיפורים קלאסיים ובסיסיים, אבל עם הרבה אלימות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגדות ילדים
זהורית אסולין שמחון03/01/2009אינני חושבת שיש גיל הולם. האגדות הללו מתבססות על פנטזיות, חרדות חלומות ומחשבות של ילדים ועל כן ילדים כל כך אוהבים אותם - כי סוף סוף מישהו מדבר בקול רם את מה שהם מפחדים עם עצמם בשקט. בררי עם עצמך מדוע כל כך קשה לך, הרי תגובת העצב של בנך לסיפור סינדרלה היא תגובה טבעית - זוהי הזדמנות לפתח עימו שיחה על מה מעציב אותו להסביר לו שזה רק סיפור, ואם עולות חששות כאלו לגבי המציאות (שגם את עלולה למות וכולי) להרגיעו ולהעניק לו בטחון (בדברי אמת כמובן לא רצוי לומר לו שתחיי לנצח , אבל בהחלט אפשר לומר לו שאת שומרת על עצמך ובריאותך כדי לחיות עוד הרבה הרבה שנים). גם החיקוי של הסרט פטר והזאב היא דרך מקובלת של ילדים להפוך תכנים ששמעו או שמעסיקים אותם למשחק כדי לעבד את החומרים הללו בתוכם. נשמע שהסיפור יותר קשה לך מאשר לו
את מנסה לגונן על בנך מחומרים שמהם מורכבת האנושות כעס, קנאה, מוות, אהבה, עונש ושכר. את מכירה הכי טוב את בנך אם את חשה שזה מציף אותו ולא תורם לו אין צורך לספר לו. זה בהחלט לגיטימי שאם זה מעורר אצלך אי נוחות גם לא חייב לקרוא זאת. התפתחותו תהיה תקינה גם עם סיפורים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)