מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינה בתינוקותהדס03/01/2009
שלום, שמי הדס ווברצוני לקבל את עזרתכם בנושא השינה. בני יהל בן 11 חודשים. כאשר מגיעה שעת שינה הוא לא רוצה לישון במיטתו וכשאני עומדת על כך העיניין הופך לטקסיות שבה אני יושבת לידו משחקת איתו שרים שירים ואני מלטפת את ידיו עד שהוא נרדם. לפי מיטב הבנתי חשוב שיהל ילמד להירדם במיטתו ובכוחות עצמו ועל כן, ערב אחד הנחתי אותו במיטה שרתי לו שיר הסברתי לו שאנו יוצרים הרגל חדש ונתתי את בירכת לילה טוב ואת אהבתי. הסברתי לו שאבא ואני בסלון וניגשתי לסלון. כשהוא שם לב שאני לא חוזרת אליו פרץ בבכי גדול וקורע לב. אשמח לקבל את עזרתכם בהתמודדות הנ"ל ומה הדרך הנכונה ביותר ליצור הרגל חדש זה? בנוסף, יהלי בשלב חרדת הנטישה האם זה יכול להשפיע על העיניין ואם כן כיצד? תודה מראש הדס ויהל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בתינוקות
ד''ר שירי שדה שרביט04/01/2009הדס שלום,
עזרה לתינוקות לפתח הרגלי שינה תקינים היא אחד מתפקידי ההורים החשובים ביותר, ואני חייבת לציין כי נראה שאת ויהלי בדרך הנכונה לכך. חרדת הפרידה בגילו היא אכן עזה, והירדמות ללא נוכחות ההורה מעוררת בתינוקות מתח. לפיכך התגובות של יהל הן תואמות לגילו ותקינות.
מהדברים שלך עלו שתי נקודות חשובות: ראשית, העובדה כי יהל מצליח להירדם במיטתו (בנוכחותך) היא נהדרת, כיוון שיש תינוקות רבים בני גילו שמתקשים מאוד לעשות כן. שנית, ניכר כי כשאת עומדת על עקרונותייך, יהלי מבין את המסר ומשתף פעולה. האמונה שלך ביכולתו להירדם לבד ובחשיבות הרגל זה היא מאוד משמעותית להצלחת התהליך.
בגיל הינקות, תינוקות זקוקים במידה רבה להדרגתיות בשינויים. הטקס שיצרת עם יהלי, בו הוא נרדם במיטתו כשאת מלטפת אותו, הוא נקודת התחלה טובה. מכאן, כדאי להתחיל להגמיש מעט את הטקס, כמובן לאורך תקופה ובהדרגה, עד אשר הוא ילמד להירדם ללא נוכחותך. למשל, את יכולה לנסות להפסיק את הליטופים ביד קצת לפני שהוא נרדם, ולהמשיך לשבת לצידו. אחכ תוכלי בהדרגה לקום יותר ויותר מוקדם. ניתן גם לשלב את נוכחות האב לחילופין, על מנת שיהלי לא יהיה תלוי בך בלבד לשם ההירדמות. לטעמי האישי, עדיף טקס קצר לפני ההירדמות (שיר או סיפור כשהילד במיטה) על מנת לאפשר הדרגתיות בהירדמות.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה בתינוקות
הדס04/01/2009תודה רבה על החיזוקים בתהליך, אני אכן סומכת עליו ועל יכולותיו. חשוב לי לשתף שאתמול יהל בכה מאוד ולבסוף נרדם והיום כשהשכתתי אותו הוא בכה אך נרגע במהרה כאשר ליטפתי אותו מעט וממש לאחר שניות ספורות הוא נרדם עוד לפני שסיימתי לשיר לו שיר. האמנם כל כך מהר התהליך מתבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה בתינוקות
ד''ר שירי שדה שרביט05/01/2009הדס שלום,
נראה לי שיהל שלך הוא ילדון נוח במיוחד, שכן לרוב התהליכים אינם כה מהירים. מצד שני, עצם העובדה שהוא נרדם יחסית בקלות גם בנוכחותך אינה שכיחה ככ בגילו, ומעידה על הקלות היחסית שבה הוא יכול להרגיע את עצמו ולהיפרד ממך לשעות השינה.
אם התהליך הולך טוב ומהר, יופי. זכרי שיש נסיגות זמניות, כשהוא יהיה חלילה חולה, או לחילופין לאחר היעדרות שלך וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)