מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם קנאת אחים?!הדס04/01/2009
שבוע טוב, בני בן 6, בתי בת 2 ובת נוספת בת חצי שנה. בני הבכור ילד נבון מאוד ובעל אינטיליגנציה רגשית מפותחת מאוד מרבה להביע רגשות אהבה לאחותו הקטנה אולם הנשיקות, החיבוקים והמגע הם אינם עדינים ולעיתים אף מסוכנים. ברור לי שהוא לא עושה זאת בכוונה אך... בשבוע האחרון הוא התחיל גם להביע חוסר סבלנות כלפי אחותו בת השנתיים ומביע זאת במכות קלות!!! אנחנו משוחחים עימו המון, אך דבר לא משתנה. אני מבלה עימו כל צהריים ביחד, הוא נרדם עם סיפור שאחד מאיתנו קורא לו לבד- כך שמבחינת תשומת לב הוא מקבל מה שאנחנו יכולים וכמובן המון מגע, נשיקות וחיבוקים. אך...קשה להמשיך כך! אני מרגישה שאני נוזפת בו המון ומעירה לו המון על המגע הקשה והמסוכן (השענות על הבטן שלה, משיכת ראשה לתת נשיקה ועוד...) מה עוד אני יכולה לעשות??? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם קנאת אחים
ד''ר שירי שדה שרביט04/01/2009הדס שלום,
את מתמודדת עם עניין נפוץ מאוד בקרב אחים, ראי גם את השאלה שנשאלה מספר שורות מתחתייך.
נשמע שאת ובן זוגך עושים כל מה שניתן כדי להעניק לילדיכם תשומת לב אישית מירבית. אולם קנאת אחים היא רגש טבעי מאוד שהוא חלק בלתי נפרד מיחסי אחים. מהתיאור שלך, אגב, לא עולים בהכרח תכנים של קנאה, אלא יותר ביטויים לתוקפנות טבעית שיש בין אחים.
עם זאת, חשוב להציב גבול ברור לאלימות כלפי האחות, גם בשליחה לחדר להירגע למספר דקות. אפשר גם להסביר לו שאחותו היא עדינה, והוא אינו יכול לשחק איתה כפי שהוא משחק עם חבריו בני גילו. כדאי לבדוק גם באיזו מידה יש לו מקום פרטי לעצמו, שכן אם אחותו עשויה לגעת בכל חפציו, זו תחושה שהיתה מעצבנת כל מבוגר.
אני מציעה גם לחשוב אם קרה משהו בשבוע האחרון ששינה את התנהגותו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)