מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישהעדי05/01/2009
בתי הבכורה היא בת 4 ותשעה חודשים. מצד אחד היא ילדה מאוד חברותית, אוהבת תשומת לב ואינה פוחדת להיות במרכז תשומת הלב. מצד שני, זקוקה מאז ומתמיד ל"זמן הסתגלות" למצבים חדשים, אנשים חדשים וכו'. בתקופה האחרונה התגבר הקושי והפך כמעט לבלתי אפשרי. בוכה בבקרים שמגיעה לגן והגננת/הסייעת המחליפות נמצאות. בוכה כשהיא בגן ואחת הגננות מתרחקת ממנה. בוכה אם מאחרים לבוא לקחת אותה לצהרון. בשבוע שעבר בכתה כשיצאתי לרבע שעה ונשארה עם אבא שלה. בשנה שעברה הלכה לבד לחוג ולבד לחברות. השנה מסרבת לתת לי לעזוב את החוג שהיא הולכת אליו כבר 4 חודשים ומאוד נהנית בו. לא מוכנה ללכת לבד לחברות ומתעקשת להזמין כל הזמן אליה. באינסטינקט אני מנסה לזרום איתה ולא להתעקש - לא על חברות, לא על החוג (אני יושבת בפנים), אבל יש לי הרגשה שזה רק הולך ומחמיר במקום להשתפר. גם במפגשים עם החברים שלנו - כולם עם ילדים בני גילה שהיא מכירה מינקות ומסתדרת איתם מצויין - מתקשה לעזוב אותי. לא קרה שום אירוע מיוחד שאני יכולה להצביע עליו, ואני מרגישה קצת אבודה. אשמח לחוות דעת ראשונית על הסיטואציה ולקצת עצות כדי להתניע את התהליך. להשלמת התמונה אציין, כי יש לי עוד ילדה, קטנה ממנה בשנה ותשעה חודשים. אודה לתגובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
ד''ר שירי שדה שרביט05/01/2009עדי שלום,
עולות לי לראש מספר השערות מה יכול להניע את בתך להפגין כזו חרדת פרידה בייחוד כשכבר נהגה להיפרד ממך ביתר קלות בעבר.
ייתכן שבתך משדרת לך את תחושתה שהיא זקוקה לך יותר מכפי שאת חושבת. אפילו שהיא נשמעת מתיאורך ילדה פקחית וחברותית, היא מעדיפה שתתפסי אותה כפחות מפותחת. אולי היא עושה איזהשהוא קישור בין בגרות ויכולת להיפרד ולקיים משהו קצת פרטי לעצמה (כמובן במגבלות הגיל, זה לא פשוט גם להיפרד בחוג מהורה שממתין בחוץ), לבין הישארות לבד באופן טוטאלי. עבורה, חרדת פרידה שהיא דבר טבעי, הופכת לחרדת נטישה - יעזבו אותי (אם אני גדולה ומתפקדת כמו ילדה גדולה ובוגרת). זה תהליך אגב שכיח אצל ילדים בכורים.
בנוסף, נוצר מצב בו בתך כרגע מרוויחה מהסיטואציה הקיימת - את נשארת לידה כמעט קשורה אליה. הזכרת את קשיי הפרידה בעיקר ממך, אפילו שאביה נוכח. לכן אין לה הרבה מוטיבציה לשנות את המצב - מבחינתה היא מרוויחה גם את החברות וגם אותך לידה.
כרגע היא זקוקה לנוכחותך לידה, וחשוב לאפשר לה זאת כל עוד ניתן, ולא לשדל אותה להיפרד ולנהוג כבוגרת בעוד אינה חשה כזו. בהמשך, בעוד תקופה קצרה, תוכלי להתחיל להיפרד ממנה בהדרגה. בזמן זה חשוב שתשוחחי עם בתך לגבי הקושי שלה להיפרד, ומה היתה רוצה. הדגישי בפניה גם את היתרונות שבהיפרדות - למשל יכולה ללכת לחברה ולשחק אצלה בכל המשחקים ולא רק לארח. בנוסף כדאי לדאוג שהפרידות תהיינה הדרגתיות, למשל כשאת נמצאת איתה בחצי השעה הראשונה בחוג ויוצאת רק אז לרבע השעה האחרונה, או לבקש שההורים של החברה ייקחו אותה מהגן ואת תצטרפי לאחר כשעה וכדומה.
כמו כן כדאי להבטיח לכל אחת מהילדות זמן פרטי עם אבא או אמא במידת האפשר, על מנת שכל ילדה תיהנה מתשומת לב בלעדית מכל אחד מכם.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
עדי06/01/2009שירי שלום, תודה על המענה. אבל זה עורר אצלי תהיה נוספת. אני משתדלת לא לכפות עליה דברים ולזרום איתה (גם אם לפעמים אני בוערת מעצבים על המצב....). ניסיתי כמה פעמים לעבוד איתה על הפרידה בחוג, ובין היתר לסכם שאני נמצאת כמעט כל החוג בפנים ורק לקראת הסוף יוצאת לכמה דקות מחוץ לדלת (השקופה). זה לא עבד. הרעיון האחרון שהיה לי, היה לתת לה משהו "שלי" (נתתי לה שרשרת שהייתה שלי כשהייתי קטנה) שהיא תוכל למשש בכל מצב שבו היא מתגעגעת אלי (ולא מספיק לה שאני נמצאת מעבר לדלת השקופה). אני לא יודעת עם זה יעבוד (היום זו הפעם הראשונה שננסה). האם יש לך "טיפים" נוספים לייצר את סיטואציית הפרידה? גם עם חברות, אני לא כל כך רואה איך היא תסכים בכלל ללכת עם מישהו אחר (שהוא לא אני/בעלי/סבתא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
ד''ר שירי שדה שרביט11/01/2009עדי שלום,
הרעיון עם השרשרת הוא מקורי ומצוין. את מגיבה טוב מאוד לצורך שלה שתישארי בסביבתה, על-ידי מתן חפץ שלך שילווה אותה במהלך הפרידה ממך. אני מציעה בזמן הקרוב לעזוב בכלל את הנושא של הפרידות ולהשתדל להתאים עצמכם לילדה ולבקשותיה.
בעוד מספר שבועות, תוכלי שוב להתחיל בפרידות בהדרגה. אפשר להציע לאמא של הילדה שמזמינה אותה, שהילדה עצמה תפנה אליה (בנוכחותך) ותזמין אותה - ואז ייתכן שהמוכנות שלה ללכת לבד תגבר.
אני מדגישה שוב שבזמן הקרוב כדאי להימנע ככל שניתן מעיסוק בנושא, כדי להימנע מהרווחים שלה מהמצב ומתחושה אפשרית שלה ש"זורקים" אותה מהר מדי לעצמאות.
בהצלחה!!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)