מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זהות/בלבול מגדריסיון05/01/2009
שלום, יש לי בן כמעט בן 3 וחצי, מקסים וחברותי. אבל אני חוששת שהוא נמצא קצת בבלבול מגדרי. פחות או יותר בשנה האחרונה הוא מתעסק הרבה בלהתחפש/להיות בת. זה התחיל בזה שהיה לוקח מגבות מטבח ועושה מהם חצאית או שם על הראש כאילו יש לו שיער ואומר שהוא ילדה. הוא אינו משחק במשחקים של בנות כגון בובות אך כן מתעסק בלהיות "ילדה" ומידי פעם מסתכל על בובות בחנות. הוא אוהב את הצבעים ורוד וסגול ומאוד מאוד אוהב נעליים של בנות/נשים ואוהב לנעול את הנעליים שלי. אני מרשה לו לנעול אותן ומעבר לזה שהוא שם אותן הוא לא ממשיך את זה למשחק של בנות אלא פשוט אומר שנעליים של בנות הן יותר יפות. בנוסף, הוא מדבר איתי על האיפור שלי, למרות שאינו מבקש שאאפר אותו. הוא מדבר הרבה על זה שבנות לובשות שמלות ועל דברים שנוגעים לבנות אבל לא מבקש את זה לעצמו. הוא אוהב מאוד להתחפש לילדה ועושה זאת כמעט מידי יום.. במידה ונמצא ברשותו דברים הקשורים לבנות הוא יתחפש לבת וכמעט תמיד גם יקח על עצמו תפקיד נשי במשחקי תפקידים. בימים האחרונים הוא אומר שכשהוא יהיה גדול הוא יהיה בת ואז נקנה לו נעליים של בנות בצבעים ורוד וסגול. הוא חוזר על זה כמה פעמים ואני קצת מבולבלת לגבי המשמעות של זה. יש לציין שהוא ילד חברותי מאוד, מסתגל בקלות, הרבה חברים, נהנה לשחק עם בנים, להשתולל וכו'. אם אין דברים של בנות בשטח הוא ישחק בדברים אחרים, משחק כדורגל, רוכב על אופניים ויודע להעסיק את עצמו בצורה מדהימה, יש לו עולם פנימי מאוד עשיר. אבל ברגע שיש בסביבה דברים של בנות הוא ישחק בזה ויתחפש לבת. אנחנו מאוד זורמים איתו ומאפשרים לו, מידי פעם אני מנסה לנחליף איתו תפקידים במשחקי התפקידים והוא מוכן אבל בהחלט מעדיף להיות בתפקיד הנשי. בנוסף, אני אומרת לו שאפשר להתחפש ולהיות בכאילו למה שרוצים והוא יודע להגיד לי שהוא מתחפש בכאילו וכאשר מוריד את התחפושת הוא אומר שהוא ילד.. אני מאוד מבולבלת לגבי העיסוק הרב שלו בדברים של בנות וברצון שלו להיות בת.. מה זה אומר? האם צריך לעשות משהו? האם זה מעיד על משהו? עד עכשיו זרמנו איתו אבל נראה לי שאני צריכה אולי קצת להכווין אותו יותר ולא תמיד לאפשר את ההתחפשות לבת וכו'. אשמח לעצתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול מגדרי
מיכל לופו-שדה06/01/2009שלום סיון
ראשית, חשוב לי לומר כי תגובתייך כלפי בנך מצביעות על הפתיחות והסובלנות שלכם כהורים וכמשפחה אחד לשני דבר שהוא מאוד חשוב במצבים אלו. ביחס לשאלתך, מהתיאור שהבאת אני שומעת שבנך מגלה סקרנות ועניין רב במאפיינים נשיים חיצוניים ורוצה להתנסות בהם. ילדים רבים בגילאים אלו אוהבים ורוצים להתנסות במשחקים ובמאפיינים השייכים לגיל הנגדי על מנת לעצב לעצמם את הזהות המגדרית וחשוב לתת להם להתנסות בכך.
עם זאת, אני שומעת שאת מוטרדת לאור העדפתו את המשחקים של בנות המין השני על פני משחקים ומאפיינים של בנים. חשוב לי לציין ולהדגיש כי בגילו הצעיר של בנך, מדובר בבלבול מגדרי ולא בבעיה בזהות המינית. זהות מינית מתפתחת בתחילת גיל ההתבגרות (גילאי 12-20).
אין כל קשר ישיר בין בלבול מגדרי בגיל זה לבין הומוסקסואליות בגילאים מבוגרים יותר.
ההמלצה שלי אליכם היא להמשיך לאפשר לבנך לעסוק במשחקים שהוא בוחר, תוך שאתם מציבים להם בעדינות גבולות בסביבות חברתיות שונות. התמיכה והאהבה שלכם חשובה מאוד.
במקביל לכך, לנסות להציע בעדינות כפי שאתם עושים תחומי עניין נוספים, שנראים לכם יותר הולמים. למשל, חישפו אותו יותר לאינטראקציה עם אבא כך שיתנסה בחווית גבריות ובמשחקים של אבא-ובן.
אם הקושי ממשיך ואתם מרגישים שאינכם יודעים כיצד להתמודד עם הקושי, ניתן לפנות להדרכת הורים או על ידי פנייה לתחנה לבריאות הילד והמשפחה באזור מגוריכם דרך קופת-החולים ורופא המשפחה. אפשרות נוספת היא פנייה לייעוץ ולטיפול פרטיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)