פעוטה זועמת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוטה זועמת
    שרון
    05/01/2009

הבת שלי בת שנה ו - 11 חודשים. ילדונת מקסימה, חכמה, חברותית וחייכנית מהיום שנולדה. לפני 4 שבועות ילדתי את בני, היא לא כ"כ מתייחסת אליו, מדי פעם קוראת בשמו אך איננה מתעניינת בו וכבר מהחודש השביעי להריוני היא נהייתה מאוד כרוכה אחריי. היה לי קשה להתנהל והרגשתי לא טוב ועשינו גם שינויים בבית לקראת התינוק. עברתי קיסרי ולא הייתי בבית 4 ימים. אנחנו מרעיפים עליה הרבה חום ואהבה ותמיד איתה רק אנחנו או סבא וסבתא. התחילה גן בספטמבר האחרון והשתלבה מהר ויפה ללא כל בעיות ובכיות חות מכמה דקות של בכי ביום השלישי וזהו. אתמול הנחיתה מכה על העריסה של התינוק שלא היה בתוכה אלא איתי. יש לנו בבית אופר שהבאנו כדי לסייע עם הקטנצ'יק כך שאני הרבה עם הבת ומקדישה לה שעות רבות במהלך היום. תופעה שמפריעה לנו מאוד היא שבחודשיים האחרונים כל פעם שמשהו מרגיז אותה או שהיא לא מקבלת משהו שהיא מבקשת היא נותנת לנו מכה או לעצמה. אין לי מושג מאיפה היא למדה את זה. בבית מעולם לא מרביצים ובטח לא אצל סבא וסבתא, אולי בגן...אני ממש בשוק!!! מאז שחזרתי הביתה עם התינוק זה החמיר קצת. אם אני למשל גורבת לה גרביים שהיא לא רוצה היא ישר נותנת לי מכה על היד. היא יכולה ממש להביע כעס ומרביצה גם לאבא שלה (אנחנו הורים מוכים...). האם להתייחס? להניח לזה ולא להעיר לה? האם זה סוג של התייחסות (אפילו שלילית) שהיא מחפשת??? בנוסף, בלילות המצב נורא ואיום, היא מתעוררת לפחות פעמיים ורוצה בקבוק חלב ואח:כ מים, שנדגדג אותה כאן ושם, שנשב על הכסא בחדר שלה (היא ממש מצווה עלינו לשבת וכמובן שאני לא יושבת לפי הרצונות שלה), אם רוצים להחליף לה טיטול היא משתוללת ומתחילה שוב להרביץ. ואחרי שמסיימים את המים והחלב והדגדוגים והנשיקה ושוב לומר לילה טוב לכל הבובות והצעצועים ויוצאים מהחד היא צורחת 10 דקות ואז נרדמת. כשמשכיבים אותה לישון היא רוצה רק אותי ומה שמוזר זה שכשהייתי בביה"ח בעלי אמר שהכל היה סבבה, לא קמה בלילה, לא עשתה בלגן, ודווקא דאגתי מה יהיה בימים שלא אהיה ומתברר שברגע שהיא הבינה שאני לא בבית היא לא התנהגה ככה, לא דרשה אותי לפני השינה והכל היה בסדר. בקיצור, מה קורה? מה לעשות עם המכות שהיא נותנת כשמשהו לא מוצא חן בעיניה? מה לעשות בלילה? לומר חד משמעית לילה טוב ולצאת מהחדר ולתהשאיר אותה בוכה? האם לא עובר עליה איזה משבר וצריך לוותר לה בתקופה הזו??? אנחנו אובדי עצות... מיטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה זועמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוטה כועסת

מיכל לופו-שדה
    06/01/2009

שלום מיטל
    קשה שלא לשמוע עד כמה את עצמך במצוקה, מתח וחוסר אונים עקב תגובותיה של בתך. עם זאת, חשוב לי להדגיש כי בסה"כ בתך, את והמשפחה כולה עוברים תהליך של התסגלות למצב החדש, וכניסתו של אח חדש למשפחה. פעמים רבות כהורים אנחנו מתקשים להבין את התגובות המוקצנות של הילדים הבכורים לבואו של אחיהם הקטן. עם זאת, נסי לדמיין מצב בו בעלך אומר לך כי מהיום הוא מביא הביתה אישה נוספת, קטנה ועדינה,אליה הוא יצטרל להקדיש הרבה תשומת לב ואת צריכה להתנהג אליה יפה. וודאי לא היה לך קל. וכך גם לבתך. יחד עם השימחה וההתרגשות, כפי שאת אומרת היא מקנאה מאוד. על אף כל החום והאבה שאתם מקדישים לה, ישנו אח קטן נוסף המצריך הרבה יחס וטיפול ומעמדה בבית השתנה. בתך עדיים קטנה מאוד, ויתכן וההרבצות הינן דרכה לבטא את כעסה ואת הקינאה שהיא חשה. כמו כן, בתך נמצאת בגיל בו ילדים בונים את זהותם כנפרדים ועצמאיים. פעמים רבות בגיל זה ילדים בודקים את הגבולות של ההורים, וישנה גם נטייה ליותר התפרצויות כעס המלוות גם בנסיון להרביץ לאחרים.
    לכן, חשוב גם להציב לה גבולות ברורים מול ההרבצות למשל, תוך אמריה ברורה כי בבית שלנוא סור להרביץ. כאשר היא מרביצה לומר לה שאת מבינה שהיא כועסת ושאם משהו מכעיס אותה היא צריכה לדבר ולא להרביץ. לתת לה דרכים אחרות להגיב מלבד להרביץ. במקביל, יש להמשיך ולהקדיש לה זמן ולשחק איתה. ניתן גם לשוחח איתה בשפה פשוטה התואמת את גילה ולאפשר לה לדבר על מה שהיא מרגישה כלפי אחיה. חשוב לתת לה לגעת באחיה הקטן, לחבק אותו, על מנת להגביר את התייחסותה אליו. ישנם גם ספרים רבים המתייחסים ללידת אח חדש, שניתן להשיג בחנויות הספרים.
    ביחס ללילות, ניתן לעשות איתה ביחד טקס קבוע ומסודר של הליכה לישון, עם מקלחת חמה, הקראת סיפור ולשבת לידה עד שהיא מתחילה להיכנס למצב שינה. כשהיא בוכה להיכנס להרגיע אותה ושוב לצאת.
    אם בכל זאת, אתם ממשיכים להתקשות להתמודד עם המצב ניתן לפנות לייעוץ והדרכת הורים עבורכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו