סייעת שעזבה בהפתעה את הגן...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סייעת שעזבה בהפתעה את הגן...
    קרן
    05/01/2009

שלום , ברצוני לעלות שתי בעיות: 1. בגן בו בתי בת השנתיים נמצאת, עזבה היום במפתיעה אחת הסייעות. בתי מאוד מחוברת וקשורה אליה. רציתי לדעת האם עלי לומר לה משהו בנושא ואם כן כיצד להציג לה את עזיבתה? 2. ביומים האחרונים טוענת בתי שהיא לא רוצה ללכת לגן ואומר שהגגנת מרביצה וגם הסייעת האהובה עליה מרביצה לה. שוחחתי עם הגננת על כך והיא במפורש אמרה לי שלא. אני מאמינה ובוטחת בגננת . האם בגיל זה נוטים הילדים להמציא מצבים כאלה? יש לציין שבתי יודעת את ההבדל בין צעקה ומכה..... תודה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לקרן

מיכל לופו-שדה
    06/01/2009

שלום קרן
    ראשית, לגבי עזיבת הסייעת, בהחלט כדאי לשוחח על כך עם בתך ולהסביר לה שהסייעת עזבה. לדעתי מומלץ היה כי הגננת בגן תעשה שיחה עם כל הילדים ותסביר להם זאת, ואם ניתן שהסייעת עצמה תיפרד מהם ולא תיעלם. מאחר ובתך צעירה, הייתי מסבירה לה זאת בשפה פשוטה ללא כניסה לפרטים מיותרים. להדגיש כי הסייעת מאוד אהבה את הילדים ותתגעגע אליהם כמו שהיא וודאי תתגעגע אליה. וזה לפעמים עצוב כשנפרדים אבל שתבוא סייעת חדשה שתשחק איתם והיהי איתם בגן. בהקשר לנושא השני, לעיתים ילדים בגילה של בתך אומרים על מישהו שהוא הרביץ כהתייחסות לחוויה שהם חווים כך שזה לא מצביע על כך שהגננת הרביצה לה. עם זאת, חשוב כן להתייחס אליה ברצינות ולברר איתה איך היא מרגישה בגן, מדוע הגננת כעסה, אם יש משהו שמציק לה. ואם היא ממשיכה לומר זאת, הייתי בודקת זאת יותר לעומק מול הצוות בגן
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו