מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגישות יתר אצל ילדה בת 5איימי06/01/2009
ביתי בת 5 רגישה מאוד- היא נעלבת מהר מאוד עד כדי בכי ולעיתים אף קשה לי מאוד להרגיע אותה. קשה לה להבין שלא תמיד היא יכולה להיות במרכז העניינים אצל חברים שלדוגמה לא בוחרים לשחק איתה, או לדוגמה בימי הולדת כשישנה פעילות ונבחרים ילדים והיא לא נבחרת. היא השבוע אמרה לי משפט שהיה לי מאוד קשה לשמוע אותו-ילדים כמוני שנעלבים כל הזמן הם ילדים חלשים. אני לא יודעת כיצד להתמודד עם "רגישות היתר הזו" וביחוד עם התחושה שלה שהיא "חלשה". פרט לכך היא מרגישה שישנם ילדים בגן שיודעים הכל בניגוד אליה ואני מרגישה שגם תחושה זו מתסכלת אותה. אני מוכרחה ציין שאני אמא די לחוצה ודי מלחיצה ורציתי לדעת האם התחושה (או נכון יותר לומר רגישות היתר, הזו אצלה היא השתקפות התנהגותי אליה- אם בדאגנות יתר ואם במשפטי "הכבילה" כמו- תזהרי זה ישבר, תזהרי את תיפלי, תזהרי לא לשפוך וכו (כשברור לי כשאני חושבת על כך שאין לי בכלל סיבה לומר את אותם משפטים במרבית הסיטואציות בהן הן נאמרות). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיימי
מיכל לופו-שדה06/01/2009שלום איימי
אני שומעת מבין השורות עד כמה את רוצה לעזור לבתך. מדברייך נשמע שבתך ילדה רגישה מאוד ויתכן כי היא בעלת דימוי עצמי נמוך מעט. ההעלבויות שאת מתארת נשמעות קשורות בעיקר לחוסר בטחון שלה בעצמה, גם מבחינה חברתית. ישנן דרכים שונות לעזור לילד לשפר את הבטחון העצמי שלו, וכן את הבטחון החברתי. חשוב לשוחח איתה על כך שאת רואה כי היא חשה פחות שווה מילדים אחרים בגן ולבודק איתה מדוע היא מרגישה זאת. חשוב לחזק אותה מאוד על הדברים בהן היא טובה ולהדגיש זאת בפניה ובפני הסובבבים אותה. ניתן גם לשתף את הגננת בחוסר הבטחון של בתך ובתחושות שלה על מנת שהגננת תנסה לתת לה תפקידים שונים בגן שיחזקו אותה ויקנו לה בטחון.
אני ממליצה לך להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן בו בתך נמצאת. היא תוכל לעשות תצפית ולייעץ לגננת ולך כיצד לעזור לבתך.
בכל מקרה, על מנת לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לעזור לבתך צריך להכיר אותה טוב יותר ולהבין ממה נובעת רגישותה וחוסר הבטחון. יתכן וכפי שאת עצמך מרגישה ומספרת בפתיחות כי תגובותיה נובעות מהלחץ בו את נמצאת ודרכי התגובה שלך כלפיה. תגובותינו כהורים לילדינו בהחלט עשויות להשפיע על האופן בו הם תופסים את עצמם ויתכן וגם גורם לבתך לחוש יותר לחוצה לעיתים ולרגישות יתר.
לכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ והדרכת הורים על מנת למצוא דרכים לשפר את הבטחון של בתך ושלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
