לפסיכולוגית שלום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לפסיכולוגית שלום
    שלום
    07/01/2009

ביתי בת ה 7 סיפרה לי לפני שבועיים שגנבה מהמכולת מסטיקים אמרתי לה שזה אסור ושאני לא מוכנה שזה יקרה יותר והיא הבטיחה לי שלא,לאחר שבוע בערך שוב גנב ה מהמכול סוכריה או מסטיק ושוב הגבתי אותו הדבר והיא הבטיחה שלא תחזור על זה .אתמול היינו בסופר היא ביקשה ממתק ולא הסכמתי לקנות לה כי היא מקבלת מספיק וזה יותר מידי (היא מאוד אוהבת ממתקים)וליד הקופות קלטתי שהיא מנסה להכניס משהו לכיס הזזתי אותה ואמרתי לה שאוי ואבוי לה, ששילמתי לקופאית וכשהיא חיכתה לי היא כנראה הלכה לקופה אחרת וגנבה חבילה קטנה של סוכריות ושמה בכיס ,כשהגענו לחניה ליד הבית היא ירדה מהרכב ונפל ה לה חבילת סוכריות שהיא גנבה,שאלתי אותה מה זה והראתי לה שאני מאוכזבת היא אמרה לי אמא לא יכולתי להתאפק זה כ"כ גירה אותי. אמרתי לה שאני צריכה לחשוב מה לעשות היא אמרה לי בבקשה אל תספרי לאבא אמרתי לה שאני עוד לא יודעת ואולי אני אספר לו ונראה מה אנו עושים בנדון. אני חייבת לציין שלא נתתי לה עונש או כעסתי עליה כי בפעמים הראשונות שהיא גנבה היא באה לבד לספר לי ואני פוחדת שאם אני יכעס עליה או יתן לה עונש היא אולי תמשיך לגנוב ואני לא ידע מזה. אני לא יודעת מה לעשות לבעלי סיפרתי והיא לא יודעת מזה שסיפרתי לו עדיין ,ובכלל מה לעשות לתת עונש אולי עונש חמור או משהו אחר זה מאוד מפחיד אותי ומטריד אותי הסברתי לה שגם אותי לפעמים דברים מגרים ואני לא גונבת וזה אסור אבל עובדה שזה חוזר על עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפסיכולוגית שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גניבות אצל ילדים

מיכל לופו-שדה
    07/01/2009

שלום
    אני שומעת עד כמה את לחוצה ומוטרדת מהתנהגותה של בתך. ראשית, חשוב לי לומר כי גניבות אצל ילדים בגיל בית הספר הינן מאוד נפוצות, אך כמובן אינן רצויות. לרוב, זוהי התנהגות שחולפת עם ההתבגרות ואינה מסמנת בעיה חמורה יותר. אולם לעיתים זה כן עשוי להצביע על מצוקה רגשית כלשהי. לעיתים הגניבה יכולה להיות עקב פיתוי גדול וקושי לעמוד בו, כמו שבתך מתארת, ואז בהחלט ישצורך לשים גבולות ברורים תוך הבהרה של ההבדל בין מה שלה ומה לא שלה, גם היא מאוד חפצה ורוצה משהו במכולת. ניכר כי את עשית זאת וחשוב כי תמשיכי בכך. אני גם הייתי כן אומרת לה שאת תשוחחי על כך עם אבא לא כדי שיעניש אותה אלא כדי שתדע שגם אבא מודע לכך וגם אבא יכול לשוחח איתה על כך, לא בהענשה אלא בשיחה והעברת גבול ברור לגבי החוקים של מה מותר ומה אסור. לעיתים גניבות בגיל של בתך נובעות מחיפוש תשומת לב, או מרצון להשתלב חברתית, ולכן נסו גם לבדוק איתה מה חשבה לעשות עם המסטיקים או הסוכריות. האם רצתה לחלק אותם בכיתה לחברות? מאחר ולעיתים ילדים עושים זאת כדי לרכוש חברים.
    בכל מקרה, חשוב לבחון ולראות את התמונה הכוללת, האם ישנם סימנים נוספים למצוקה כלשהי אצל בתך בזמן האחרון? מהו מצבה החברתי והלימודי בבית הספר?
    אם אתם מרגישים כי ישנם סימנים נוספים לקושי כדאי לפנות לייעוץ וטיפול פסיכולוגי.
    אם לא, שוחחו שוב עם בתכם העבירו לה שוב את הגבולות והאיסור לגנוב, ואם התנהגות זו פוסקת הייתי נרגעת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפסיכולוגית

אורית
    08/01/2009

תודה על עזרתך. בפעמיים האחרונות שביתי גנבה היא באה וסיפרה לי לבד ,אמרה לי אמא אני רוצה לספר לך משהו ואל תספרי לאף אחד גם לא לאבא והיא סיפרה שהיא גנבה ממתק וזה גירה אותה, היא יכלה גם לא לבוא לספר לי ולשתוק,זה שהיא באה לספר לי ולא אני גיליתי זה אומר משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני גנב ממתק מהסופר!!!!!!!!!!!!!!!!

תמר
    23/12/2009

אנו משפחה מסורתית דתית, בני בן ה 5 הלך איתי לקניות, הוא ביקש שאקנה לו ממתק וסירבתי, כי אצלנו נהוג שכל יום שישי כל אחד מילדיי מקבל שקית ממתקים, כך חשבנו אני ובעלי על מנת למתן את צריכת הממתקים בבית.
    כאשר הייתי בקופה בני ביקש להסתובב מעט בסופר והסכמתי, לאחר מכן הוא חזר אליי שידו על ביטנו, שאלתי אותו מדוע הוא כך והוא אמר כי הוא צריך לשירותים,
    כמו כן ביקשתי את עזרתו והוא מיד הסכים אך טען כי הוא יכול להרים רק דבר אחד בידו הפנויה.
    בדרך לרכב הוא אומר לי כי הוא שמא מאתמול מטבעות שוקולד שקיבל מסבו, ואני יודעת שזה לא נכון.
    דרשתי ממנו להרים את החולצה והופתעתי שהוא למעשה "גנב" את הממתק מהסופר.
    ניגשתי איתו לקופאית ואמרתי לה לידו כי בני לקח את הממתק ולא שילמתי עליו והנה אני מחזירה אותו.
    בדרך הביתה כל כך כעסתי עליו וכאשר הגענו הביתה דרשתי ממנו לכנס לחדרו, הוא נכנס והתחבא מתחת לשולחן, כמובן שאמר סליחה והבטיח שזה לא יקרה, סה"כ מדובר בילד חיובי, אבל אני לא מבינה מה קרה לו, ומאוד פוחדת שזה יחזור.
    מה לעשות ?????????????????????????????????
    מה דעתך על התופעה??????????????????????
    מה עושים כדי שזה לא יחזור והאם זה מצביע על משהו????
    הוא ילד שלישי בן ארבע אחים, שלושה בנים ובת
    זוהי פעם ראשונה שזה קורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו