האם אני נוהגת כשורה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם אני נוהגת כשורה?
    לילך
    07/01/2009

שלום רב בני בן 3.5 והוא נכנס לגן חדש, יחסית התאקלמות בסדר יש לו חברים, אך לא הרבה, בני ילד רגיש מאוד, שקט והגננות אמרו לי שתמיד הן נותנות אותו כדוגמה לכיצד על ילדים בגן לפתור בעיות. ראשית רציתי לדעת האם זה טוב, מבחינת הילדים האם הם אוהבים ילד שתמיד משמש כדוגמה? שנית מותר להביא לגן צעצועים רבים, וכדי לקרב בינו לבין ילדים נוספים בגן אני בבוקר שואלת אותו מה הוא רוצה לקחת לגן והוא אומר שאינו רוצה לקחת דבר, אז אני שוב שואלת ושואלת ושמה בכל זאת באוטו והוא איננו רוצה, אני רציתי שיביא גם צעצועים כמו שאר הילדים וכך יחבור למשחק עימם. יש לציין שיש לו חבר אחד טוב , האם אני נוהגת כשורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני נוהגת כשורה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ללילך

מיכל לופו-שדה
    07/01/2009

שלום לילך
    מדברייך בסה"כ נשמע שבנך ילד עם הרבה כוחות . הוא הסתגל היטב לגן החדש וכבר יש לו מספר חברים שהוא רכש בכוחות עצמו. לכן, נסי להיות סבלנית והקשיבי לצרכיו של בנך. אם הוא אומר כי אינו זקוק לצעצועים בגן אין צורך בכוח לתת לו, מאחר וכנראה שהוא מצליח להסתדר ולחבור לילדים בגן עם הצעצעוים הקיימים ללא צורך להביא צעצעועים נוספים מהבית. אם את רותה להמשיך ולחזק את הבטחון החברתי שלו בגן, את יכולה ליזום מפגשים עם חבירם מהגן בשעות אחה"צ בביתכם, או בחוג בו נוכחים ילדים נוספים. כמו כן, אם הגננות מחזקות אותו דרך הבאתו כדוגמא בפני שאר הילדים אין בכך דבר רע. סביר להניח כי הן גם מחזקות ילדים אחרים בתחומים אחרים וזה בסדר.
    נסי להיות רגועה ולחזק את בנך על השתלבותו בגן עד כה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו