להעביר לגן עיריה או להשאר בגן פרטי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להעביר לגן עיריה או להשאר בגן פרטי
    גילת
    07/01/2009

שלום רבי, אני מתלבטת לגבי שנה הבאה בין להמשיך בגן הקיים- גן פרטי או לעבור לגן עיריה ולהן קצת רקע: בני בן שנתיים וארבעה חודשים, מפותח מאוד לגילו. מדבר שוטף,מנהל שיחות, עצמאי מאוד, חברותי, מפנים ומבין הכל, גמול מחיתולים, שובב, פעלתן, סקרן, משחק במשחקים המתאימים לגיל 4, מפותח מוטורית וורבאלית, בולט ומוביל קסם של ילד ובלי עין רעה כמו שאומרים.. גם הגננת האירה את שימת ליבי לעניין והיא ביקשה את רשותינו לעבוד איתו על חוברות של גיל 4. כיום נמצא בגן עם 13 ילדים בכיתה, מעט ילדים גדולים ממנו בשנה ורובם בני גילו. אנחנו בסה"כ מרוצים מהגן, אך בשנה הבאה רוב הילדים יהיו קטנים ממנו והתכנים בהתאם ואולי אף יהיה לו משעמם בגן, גם היום הוא נמשך יותר לילדים הגדולים המפותחים יותר הרבה יותר מעניין לו איתם. סה"כ נראה כי טוב לו בגן ואני חושבת שבבית אנחנו מעניקים ותורמים רבות להתפתחותו גם כן כמובן בהתאם למה שהוא דורש, הוא מאוד אהב שמקריאים לו ספרים,מדקלם ספרים ונורא אוהב פאזלים ומשחקים. כתינוק מגיל 4 חודשים הוא היה במשפחתון עם 2 ילדים, מגיל 1.8 עבר לגן והיה שם 4 חודשים עד סוף השנה והשנה העברנו לגן הנוכחי. מה שאומר שמעבר לגן עיריה יהיה כרוך בהסתגלות לגן חדש שאגב בגן הנוכחי היה מאוד קל ולא נראה שקשה לו עם מעברים. לשאלתי - האם נכון להעביר לגן עיריה בגלל השלב ההתפתחותי שמן הסתם בגן עיריה יהיה לו יותר מעניין מבחינת חתך הגילאים והתכנים אך מצד שני ילחם על מקומו בין 35 ילדים? או להשאיר אותו במקום בטוח, מוכר ומוגן אך עם פחות גירויים ושפחות מתאים לרמתו ההתפתחותית?הרי שברור שההיבט הנפשי, חיזוק ובניית הבטחון האישי יותר חשובים מהכל. מה היית ממליץ לנו לעשות ומה הקו המנחה לדעתך המקצועית. לתשובתך אודה. גילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר גן

מיכל לופו-שדה
    07/01/2009

שלום גילת
    אני מבינה את ההתלבטות והצורך לקבל תשובה חד משמעית. עם זאת, לצערי לא ניתן לתת לך תשובה חד משמעית דרך האינטרנט. ממה שאת מתארת נשמע שבנך יוכל להסתגל ולהשתלב בגן עירייה ובאמת להיחשף אולי יותר לתכנים שיתאמו יותר את יכולותיו הקוגניטיביות והרגשיות. עם זאת, י ישנם יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן ושבסופו של דבר את תצטרכי להחליט בעיקר על סמך ההכרות שלך עם בנך ותחשות הבטן שלך. כמו כן, לפני שהייתי מקבלת החלטה הייתי גם מבקרת בגן העירייה בו הוא עשוי להיות, ובודקת מיהי הגננת והסייעת ומהו הגיל בו מרבית הילדים יהיו. לעיתים בגן עירייה, על אף שיש הרבה ילדים, הגננת מאוד רגישה ומעניקה בטחון ותמיכה רגשית לילדים, ולעיתים הגננות יותר דיקטיות ונוקשות וחשוב לבדוק זאת. כמו כן, כפי שציינת בנך עבר רק השנה לגן הנוכחי, והעברתו שנה הבאה תוביל להסתגלות מחודשת לגן חדש, כאשר לעיתים זה גם שיקול.
    אם בכל זאת את מחליטה להשאיר אותו בגן הנוכחי, שהוא גן פרטי, את יכולה לבקש מהגננות שידאגו כן לחשוף אותו לתכנים התואמים יותר את רמתו ובשלותו על מנת שלא ישתעמם בגן ויקבל מענה לצרכיו.
    שוב, אני מצטערת שאין לי תשובה חד משמעית, אני ממליצה לבדוק את הגן עירייה יותר לעומק וובסופו של דבר לשקלל את כל היתרונות וחסרונות בהתאם להיכרותך עם בנך. אני מאמינה כי בכל מקרה הוא יסתדר ויתפתח היטב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו