מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 6 שחוששת להישאר לבד לרגעבתחן07/01/2009
שלום בתי בת ה6 הינה ביתנו הבכורה. ראשית עלי לציין שהיא אכן בוגרת ונפלאה בכל תחום ומסייעת לי רבות עם שני אחיה הקטנים. ישנה רק נק אחת מאז שהיא קטנטונת ועד היום אינה מוכנה להישאר לבדה ולו לרגע אחד- לא ברכב לא כשאני רוצה לזרוק את הזבל ובשום סיטואציה. כמובן שאני חלילה לא מדברת על לעזוב אותה לחצי שעה או במצב מסוכן ברכב שזה כבר הזנחה. לאחרונה הפחד הזה התגבר ומבטא בשני תחומים: 1.כשמגיעים הורים לאסוף את ילידהם מהצהרון היא כבר מתחילה לבכות ולדאוג שלא אגיע (שני דברים לציין לגבי זה- בבוקר אין לה שום בעיה להיפרד ואף מוכנה להיכנס לבדה לגן, ודבר נוסף אכן היא בין האחרונים שאוספים אותה מהצהרון ואני משתדלת שלא אולם מאוד קשה לי) 2. היא כבר לא מוכנה להתארח אצל חברות ורק שיבואו אליה, גם אם אני זו שאקפיץ לחברה ואחזיר איך אני עוזרת לה? ניסינו לעבוד בשטית הנק שכל פעם שהיא לא תבכה היא תקבל נק ובסוף נקנה לה מתנה אבל זה חא עוזר (היא בוכה ואני מרחמת עליה ובכ"ז היא מקבלת נק) אנא, עזרתך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל התוכלי להשיב לי?
בתחן08/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מה7.1.09 שלא נענתה
בתחן12/01/2009לגבי בת 6 שלא מוכנה להישאר לבד לרגעתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי להישאר לבד
מיכל לופו-שדה12/01/2009שלום בת חן
מדברייך אני שומעת עד כמה את מוטרדת ולחוצה. עם זאת, חשוב לי לציין כי ילדים רבים, כמו בתך, מתקשים יותר לעשות פעילויות ללא ההורים ולעיתים גם מסרבים לבצע פעולות שיכולות להיות אהובות עליהם כמו ללכת לחברים עקב חשש להישאר ללא אמא או אבא. בהנחה שבתך אינה מראה סימנים נוספים של קושי, אינה נראית עצובה, עצבנית או מכונסת בתוך עצמה, ובהנחה שתפקודה בבית הספר ובבית הוא טוב, כך שאין ישנויים בדפוסי השינה והאכילה שלה והמורה לא מדווחת על קשיים כלשהם, אפשר לעזור לה בכמה צורות:
קודם כל, חשוב לתת לגיטימציה לפחדים שלה. הפחד שלה לא תמיד הגיוני, ולכן לא תמיד עוזר להסביר לה שאין לה מה לפחד. מאוד חשוב לא להיות ביקורתיים כלפיה ולא לתת לה תחושה שהיא תינוקות בגלל הפחדים שלה. חשוב כי תאמרו לה שאתם מבינים שהיא מפחדת ותשוחחו איתה בצורה רגועה על מה לדעתה היה עוזר לה לפחד פחות. ניתן לשאול אותה אם יש לה חלומות או מחשבות על פרידה.
בעניין החברות ניתן אולי למשל שתבואי איתה לחברות שלה בהתחלה ובפעם השלישית או הרביעית תשאירי אותה שם לפרק זמן קצר כאשר היא יודעת מתי את חוזרת. בהדרגה אח"כ אפשר להרחיב את פרק הזמן שאת הולכת ומשאירה אותה. ניתן גם בשלב זה להזמין חברות אליהם הביתה. חשוב לחזק את הקשר שלה עם החברות ולא לבודד אותה בגלל הקושי.
שנית, לגבי החיזוקים שניסיתם, במקום נקודות, נסו לחזק אותה על מה שהיא כן מצליחה לעשות. חזקי אותה על כל פעם שהיא מוכנה להישאר בלעדייך, גם לכמה דקות בלבד בתוך הבית שלכם אפילו. כאשר יש חרדה חשיפה הדרגתית מאוד עוזרת. לכן, אפשר בצורת משחק לתרגל איתה בבית מצבים שהיא בחדר ואז סוגרים את הדלת ואת מחוץ לחדר ואח"כ מתרחקת קצת וכו'. גם אם לכם כהורים זה מראה לא ביג דיל בשבילה זה כן משמעותי לקבל חיזוק על כל דבר שהיא מצליחה לעשות.
כאשר היא נשארת לבד, הציעי לה, על מנת שתחוש יותר בטחון ושליטה את מספר הטלפון שלך, על מנת שתוכל להתקשר אלייך במקרה הצורך. וניתן גם להציע שאת תתקשרי על מנת לבדוק איך היא מרגישה. אפשר גם להתת לה חפץ שלך שהיא אוהבת לזמן הפרידה, כמו שרשרת או צמיד שיגרמו לה להרגיש טוב יותר.
בכל מקרה, במידה והחרדה ממשיכה והיא גדולה כדאי לפנות להדרכת הורים.
בהצלחה
בנוסף, חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל את באמת צודקת
בתחן13/01/2009התגובה הראשונית שלי כלפי זה שהיא לא הולכת לחברות היה להתנות עימה שקודם היא תלך לחברה ורק אז אני אזמין אליה, ואת צודקת זה ממש לא עוזר ואין טעם לבודד אותה מחברות, זה באמת נוקשה מידי, ובשבוע שחלף היא הוזמנה כבר 3 פעמים לחברות שהיא אוהבת וסירבה ללכת. אחרי שקראתי את התשובה שלך הגעתי למסקנה שזה לא הוגן כלפי הילדה ואכן אזמין אליה חברות ואז אולי לקראת הקיץ שיהיו ימים יפים יותר אולי היא תסכים- בכ"ז היא כל היום עד חמש לא בבית וזה אולי חסר לה והיא רואה שכבר חושך והיא לא בבית. גם אני מתה להגיע הבייתה אחרי יום עבודה מפרך. לגבי נושא הפרידה השתדלתי כל השבוע להגיע לא בדקה האחרונה ולא לאחר והגננות אומרות שיש שיפור והיא כבר לא כ"כ בוכה כשהורים אחרים מגיעים . פה באמת הייתי צריכה לבדוק את עצמי קודם... לגבי הנושא של להישאר לבד אין עדיין שום שיפור אולם אני לוקחת את העצות שלך בשתי ידיים ואנסה לחזק אותה כי כמו שכתבתי בתחילה היא אכן יד ימיני ובוגרת ועוזרת לי המון עם האחים שלה ואני תמיד נותנת לה תחושה שהיא ממש חברה בשבילי ומיוחדת. נקווה שזה יעזור, הרבה תודה בתחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)