מסרב לכל דבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מסרב לכל דבר
    נעמי
    07/01/2009

שלום שלום בני בן השנתתים ושבעה חודשים מסרב לבצע כל פעולה פשוטה לדוגמה להתרחץ להחליף בגדים ללבוש פיגמה להחליף טיטול וכן כאשר הוא מגיע לגן הוא מסרב בכל תוקף להיכנס לגן אנחנו ממש מכנסים אותו בכוח ומשארים אותו בוכה לדברי הגננת לוקח לו כחצי שעה להירגע ואז הוא משתתף במשימת בגן שאלתי היא כיצד עלי להתמודד עם בעיה זאות אים אנחנו זקוקים ליעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרב לכל דבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבנות בגיל שנתיים וחצי

מיכל לופו-שדה
    07/01/2009

שלום נעמי
    בגילאי שנתיים עד ארבע ילדים בונים את זהותם כישות נפרדת מההורים והסביבה תוך בדיקת גבולות חוזרת המלווה לא פעם בהתנהגות סרבנית והתפרצויות בכי וכעס. תופעות אלו הינו שכיחות ומוכרות ומהוות למעשה חלק מתהליך ההתפתחות הנורמטיבי של ילדים. על אף שמדובר בתופעה נרומטיבית, חשוב כהורים להציב גבולות ברורים ולשמור על שגרה וסדר יום של הילד. אתם יכולים כהורים לשוחח עם בנך ולומר לו כי גם אם אינו רוצה יש מטלות שהוא צריך לעשות בבית. אתם יכולים לבנות מעין תוכנית של עיצוב התנהגות תוך מתן חיזוקים ופרסים קטנים, כאשר בנך כן מתנהג יפה ומצליח לבצע את המטלות הנדרשות ממנו. ניתן למשל, בדרך משחקית להכין איתו טבלה שבועית עם ציורים של מה אני צריך לעשות כל יום - להתלבש, לצחצח שיניים, להתרחץ וכו'. תלו את הטבלה על המקרר בבית. ובכל יום מלאו את הטבלה, כאשר בכל פעם שבנך עומד במטלה, לתת לו מדבקה ולשים איתו ביחד בטבלה.
    לגבי הפרידות ממכם בבוקר, חשוב לעזור לו אולי על ידי בחירת חפץ שהוא אוהב שיעזור לו להיפרד ממכם בצורה טובה יותר והרבה חיזוקים כאשר הוא נפרד יפה. חשוב כי הגננת תעזור על ידי כך שתתן לו למשל תפקיד כשהוא מגיע לגן על מנת לההפחית את זמן הפרידה ממכם ולעודד אותו להתשלב בפעילות הגן.
    בכל מקרה, מאחר ואנישומעת אותך במצוקה ובלבול בעצמך ומדברייך אני מרגישה כי אתם חשים חוסר אונים אל מול התנהגויות אלו של בנך ואף מרגישים כי אולי הן מוקצנות ורבות מאוד. אני ממליצה לפנות להדרכת הורים עבורכם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו