בת 4 בוכה ואינה רוצה ללכת לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 4 בוכה ואינה רוצה ללכת לגן
    ריקי
    07/01/2009

שלום רב, ילדתי בת ה-4 עברה לגן עירייה והתחברה די מהר ואף הודיעה על כך שנהנית בגן ובכל יום משחקת עם ילדים עד מלפני שבוע בו היא פורצת בבכי לקראת סוף היום וכעת גם אינה רוצה ללכת לגן בבוקר מסיבה שלא טוב לה בגן, ואין לה חברים. הילדה שלי מאוד עדינה, לפעמים אינה יודעת לעמוד על שלה, בתחילת השבוע חברה לקחה לה צעצוע אישי והיא ויתרה (החברה אמרה זה שלי, ביתי חשבהי ואז אמרה לה בסדר)ולפני יומיים אותה חברה פתחה לה את תיק האוכל והחלה לאכול מהאוכל שלה ללא רשות. פניתי לגננת ופניתי בתלונה גם לאמא של החברה, אך המצב של הבת שלי הולך ומחמיר. היא בוכה במהלך כל היום לסירוגין, לא אוכלת טוב את ארוחת העשר, לא מוכנה לצאת להפסקה, בוכה בבוקר שאינה רוצה ללכת לגן ואין לה חברות, שאני באה בצהריים לקחת אותה-היא כבר בשלבי בכי, היא כל הזמן עצובה (עד שהיא מגיעה הביתה ולפעמים גם בבית-בזמן שחושבת על הגן). אני יודעת שמשהו עבר על הילדה, ניסיתי לעשות סימולציה של בובות עם הילדה וכך גיליתי שהחברה לקחה לה את הצעצוע, אך היא מתעקשת שאף אחד לא עשה לה כלום ולא פגע בה ושהיא רוצה להישאר בבית ולא טוב לה בגן. הבאתי לה חבר הביתה מהגן והיא חזרה לעצמה ויותר עד שהוא הלך ואז היא שוב נזכרה בגן ושוב חזרה על אותם הדברים. רציתי אפילו להעביר אותה לגן הצמוד (גן אחד שמפוצל לשניים), שם יש לה המון חברות מהמעון, אך היא מסרבת בכל תוקף ורוצה להישאר עם הגננות הקיימות שלה. מה לעשות, הילדה הולכת ונעלמת לי?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לריקי

ד''ר דוד וילנסקי
    11/01/2009

אני רואה שאת אמא שיודעת לתקשר דרך משחק עם בנך וזה נהדר. הייתי ממשיך לעשות משחק בובות כל יום איתה. זה דרך שהיא יכולה לשחזר מה שמפריע לה וגם לבנות הרגשה של שליטה יותר טוב. יכול להיות שאת גם יכולה להציע פתרונות יותר מוצלחות (אולי להיות יותר אסירטיבית) בתוך המשחק אבל בעיקר הייתי נותן לה להתבטא. להזמין חברים מהגן כמו שכבר עשית. במקביל הייתי מבקש מהגננות לשים לב עליה ולתמוך בה בתקופה הקרובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו