מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך שאלה בנושא גמילהמיכל09/01/2009
שלום, פניתי בעבר בשאלה לגבי בני בן השנתיים וקצת - התחלנו איתו תהליך גמילה והוא גמול כמעט לגמרי מקקי. מפיפי הוא איפהשהו באמצע. לפני כחודש הורדנו לו (ביוזמת הגננות) חיתול בשעות הערות אך הגננות אמרו לנו שבדיעבד, התחושה שלהן היא שהוא עוד לא בשל, הוא אינו מתוסכל אם מפספס, אינו מאוד מתלהב מעניין הגמילה ובמקרים רבים עושה פיפי רק כי מזכירים לו. היתה מחשבה לסגת מתוך תחושה שיש יותר מידי עיסוק סביב זה וזה יכול להפוך מתסכל עבורו אך אני חוששת מחווית כישלון כי הוא כבר התרגל להסתובב בלי חיתול בשעות הערות. הגננת הציעה לעשות משהו פחות דרסטי - להאריך את השעות שבהן הוא עם חיתול בלי לעשות מזה עניין או לדבר על זה. כלומר, להקדים את השעה שבה שמים לו חיתול לצהריים ולא למהר להוריד אותו לאחר שמתעורר בהנחה שהוא לא ממש מבין אם שמים לו חיתול באחת עשרה או בשתים עשרה (ממש לא מפריע לו להיות עם חיתול). היא אמרה שבאביב יהיה יותר קל ותהיה קבוצה של ילדים שייגמלו ביחד ושעד אז יהיה במין מצב ביניים.על פניו זה נראה לי כפיתרון טוב כי אני גם לא רוצה לשחוק את סבלנותן של המטפלות. רציתי לשמוע דעה מקצועית. החשש היחיד שלי הוא שבאביב הוא יצטרך לרכז מאמץ כדי להיגמל לגמרי ואני שואלת את עצמי אם הגרירה של הגמילה לא תעייף אותו ואיכשהו יאבד המומנטום. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר שירי שדה שרביט11/01/2009מיכל שלום,
נראה לי כי עניתי בעבר לשאלתך המקורית.
גם הפתרון שהגננת הציעה הוא פתרון מתאים. ההחלטה אם לבחור בפתרון הזה או אחר תלויה בהיכרותך עם הילד.
לטעמי, כל פתרון בו מניחים כרגע לנושא הגמילה מפיפי בלי שיחות מרובות על הנושא ועם הפחתת האירועים של פספוס, נזיפה, החלפת בגדים - הוא טוב. כך גם תימנעי מתחושה של גרירת הגמילה, אלא תפסיקי את הגמילה וכולכם תחזרו באביב עם כוחות מחודשים. כרגע לפי מה שתיארת בנך לא נמצא במומנטום כי אינו מעוניין בגמילה ואינו מוטרד מאי הצלחתה כעת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)