קונפליקטים עם ילדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קונפליקטים עם ילדה
    romi
    10/01/2009

שלום אני אמא לשתי בנות 7.5 ו2.5 ביתי בת ה7.5 היא ילדה מד הימה ואהובה ומאוד חיובית . היא מאוד בוגרת לגילה גם שכלית (160 IQ) וגם מבחינת מראה. היא מוכשרת מאוד ומצתיינת בכל מה שהיא נוגעת למרות שבגלל היותה מפונקת מאוד היא רגילה שדברים באים לה בקלות ולא ממש אוהבת להתאמץ. הבעיה מתחילה ונגמרת בזה שלילדה מאוד קשה לקבל מרות ובכל דבר המילה האחרונה צריכה להיות שלה דבר שמהר מאוד מעלה לי את "הפיוזים" ומתחילה מלחמת צעקות שלא נגמרת כשהיא מתבקשת ללכת לחדרה (ניסיון לסיים את התקרית) היא מתחילה לצעוק עוד יותר וכך זה ממשיך אני לא מצליחה לעצור ולסיים את הדרמה הזו בדרך כלל זה נגמר בצרחות ואיומים . זה די על קצה המזלג אבל אשמח לתגובה כי אני נשברת ולא יכולה יותר הגעתי למצב שלא בא לי להתחיל שיחה עם הילדה כי אני יודעת שבאיזה שהוא שלב תתחיל הדרמה ואין לי כוח תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונפליקטים עם ילדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונפליקטים עם ילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/01/2009

רומי שלום,
    נראה שיש פער בין ההתפעלות שלך מהילדה (התפעלות המבוססת על מציאות) שאותה היא בוודאי חשה (וטוב שכך), לבין המסר לילדה שאת האמא ואת קובעת כיצד דברים יתנהלו, אפילו שהיא ילדה מאוד פקחית.
    הנושא של גבולות הוא משמעותי ביותר בחינוך ילדים. חשוב שתחליטי בשיתוף אבי הילדה, מהי ההתנהגות הרצויה בעינייכם ובאלו סנקציות אתם מתכוונים לנקוט במידה ותמרה את פיכם. לאחר מכן, שבו עם בתכם ושוחחו עמה על כך. חשוב מאוד להבהיר שתי נקודות חשובות בשיחה עם הילדה: 1) אתם ההורים ואתם אמונים על קביעת האג'נדה המשפחתית.
    2) צעקות ואיומים אינם מקובלים בבית משני הצדדים.
    לאחר מכן, חשוב שתנקטי בתגובה עליה החלטתם מראש, במידה ובתכם ממשיכה להתנגד.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו