מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר עם צד אחד של המשפחהUS10/01/2009
מה עושים עם הצד האחר? המשפחה של בעלי מאז ומתמיד מידרה אותו בדרכים שונות ומשונות והוא מעולם לא היה קרוב לאחיותיו ולהוריו. ניסינו במשך מספר שנים לקיים קשר איתם (לפני שנולדה הילדה) וזה לא הלך יפה. אימו קרה וחסרת רגישות ומרוכזת בעצמה (והיא די הקובעת שם). הילדה המקסימה נולדה והבלגנו על התנהגותם כדי לנסות שוב. הם לא הסכימו לדבר על הדברים (אמו מפחדת מתקשורת כנה ואמיתית) ולכן הכל נשאר בפנים אצל כל אחד, עובדה שהוכיחה את עצמה גרועה מאוד. לאחר שנה היה שוב פיצוץ לאחר שאני לא יכולתי לשאת יותר את התחושות הקשות שרבצו עלינו בכל מפגש איתם. הפעוטה שלנו בת שנה וחודשיים, היא לא ממש מכירה את הצד של בעלי כי לא ממש טרחו לבוא ולבלות איתה זמן (הסבתא טוענת שקשה לה להגיע באמצע שבוע והיא לא מראה מאמצים במיוחד לבוא למרות שהיא יכולה). זה לא נראה שאנחנו הולכים להיות משפחה אי פעם. זה מאוד מורכב אבל בגדול אין רצון ממשי מצידם חוץ מ"לחפש" אותנו בכל דבר שאנחנו עושים ולעשות מזה מטעמים מאחורי גבינו. באמת עצוב אבל לפחות יש את הצד שלי שאוהב בלי תנאים ובלי סוף! שזה מאוד חשוב בשבילנו. רצינו לשאול - מה אומרים לילדה? אני מעדיפה את האמת אבל עד איזו מידה? מתי היא מתחילה להבין והאם היא תזכור אותם? אני אעשה הכל כדי לצמצם את מידת הפגיעות בה ולתת לה להבין שהיא לא הבעיה אלא הם! תודה רבה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי צריך לציין
US11/01/2009שהדגשנו בפניה שתעשה את החלטותיה עכשיו ושלא נסכים שהיא תיכנס ותצא מחייה של ביתנו כאוות נפשה או לפי מידת שביעות רצונה מהיחסים ביננו. היא כבר עשתה זאת, נעלמה לכמה שנים וחזרה (לפני שהבת נולדה). אני לא רוצה שתעשה לה נזק שכל פעם תיעלם ותחזור, היא לא חושבת על הנכדה אלא על עצמה. הסבתא השנייה לעומת זאת, הנכדים הם כל עולמה גם אם קשה לה להגיע או שבאותו יום לא התייחסתי אליה בחיוך. היא מרוכזת בהם ולא בעצמה. כך שיש פה 2 קצוות ולכן כ"כ קשה לנו להבין איך סבתא לא צמאה לקשר עם נכדתה. אלא עושה לנו תנאים ו"טובה". היא לא אומרת לנו מה היא רוצה, היא מחכה שנרדוף אחריה (מצטערת שזה נשמע ילדותי אבל זה באמת המצב). מאוד קשה לנו להחליט מה נכון עבור בתנו. האם צריך שהצד הזה יהיה קיים בכל מחיר כי יום אחד היא תתחיל לשאול שאלות? או שאם הצד הוא כ"כ גרוע ביחסו והתנהגותו אולי עדיף שלא יהיה בכלל מגע בינהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכים לתשובה (ראינו שענו לכולם)
US11/01/2009ההודעה עברה לדף השני, אולי נשכחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרש עם סבתא
מיכל שמש11/01/2009עדי שלום,
מהודעתך ניתן לחוש את רגישותכם הרבה לצרכים של ביתך, וכן את רצונך העז לשמור על יחסים תקינים עם בני השמפחה. חשוב שלא תיתנו ליחסים עם המשפחה מורחבת לפגוע בסולידריות הזוגית שלכם.
לגבי הילדה - אין לי תשובה חד משמעית. הילדה יכולה לחיות עם תחושה שיש סבתא אותה רואים לעתים רחוקות בלבד. אם נושא זה לא מקובל עליכם כהורים, ואתם בוחרים לנתק את הקשר כליל, הרי שכשהילדה תגדל ניתן יהיה להסביר לה שקיימת סבתא, אך אין קשר איתה. כשתגדל עוד יותר תוכל לפנות אליה בעצמה אם תרצה.
בכל מקרה תחושת הילדה תהיה תלויה במסר שאתם תשדרו לה. המשך הקשר עם הסבתא תוך מרירות רבה אינו בריא, ומאידך גם להפסקה חד צדדית של קשר זה יש מחיר.
חשוב לזכור לצד ה"אין" גם מה יש לילדה- הורים אהובים, סבתא מסורה מצד אחד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
US12/01/2009אנחנו באמת מאוד רגישים לצרכיה של בתי כי למדנו הרבה ממה שעבר על בעלי בנוגע למשפחתו. מעבר לכך יש פה עניין של אפליה שבטח תועתק באופן טבעי מבעלי ואחיותיו לילדים שלנו מול הילדים של אחיותיו. וצריך לדעת גם איך להתמודד עם זה. העניין מורכב ולאור משחקי הכוחות שמתנהלים מולנו החלטנו לפנות לייעוץ פרטני בנושא. כי לצערנו יש ששוכחים שמדובר פה בילדה קטנה תמימה ומקסימה שעושים לה עוול. זה משהו שיהיה קשה לעבור עליו לסדר היום. אנחנו מבינים שאין תשובות ברורות ומדוייקות מה עושים ולכן נתייעץ בכל שלב של חייה עד שנראה שזה לא עניין אצלה יותר, בתקווה שזה יקרה... כי באמת שלא מגיע לה להיות באמצע כמו שמכניסים אותה. אני מניחה ששהמלצה היא על פסיכולוג המתמחה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני צדדים למטבע
שני17/01/2009שלום רב, אני אחת מאותן אחיות המצוינות במייל השאלה המקורי. רציתי להתייעץ עמך מיכל כיצד על אמי (סבתה של הילדה) להתנהל מול אשתו של בנה ואם נכדתה, אשר כתבה לה את הדברים הבאים (דוגמית קטנה מיני רבים). חשוב לי לציין שגם על התכתובת ביניכם אני יודעת כי היא דאגה לעדכן אותנו ולשלוח לנו לינק... "....אני מעוניינת לדעת האם את רוצה להיות חלק מהחיים של תמר או לא (קובי יעשה מה שאת עושה הרי)..... אם כן, צריך לקבוע את התנאים (אם הזמן יאפשר לך את בטח עסוקה כרגע עם התאומים, מעניין האם לקחת כבר ימי חופש, הרי גל תבלע את הכובע בסוף!...). אני רוצה להדגיש בפניך שאני לא מוכנה שייקח לך שוב 6 שנים עד שהאגו יאפשר לך ליצור איזשהו קשר. לא נלחמת על קשר עם אסף (הבן שלך!!!) בעבר בגלל ענייני כבוד מטופשים. בחרת להיפגע (אלוהים יודע ממה) ולהיות האישה הקטנה והמסכנה, הקורבן האומלל שכולם צריכים לרחם עליו. לכן אני בטוחה שלא תילחמי גם על תמר אבל אני חוזרת ומדגישה !!! החלטתך היום תקבע את העתיד! אני לא מוכנה שתחזרי לחייה של תמר בעוד X שנים כשיתחשק לך. כשזה היה רק שנינו (אסף ואני) ישבתי בצד בשקט וריחמתי עליכם שזה מה שקורה במשפחתכם ואף אחד לא טורח להציל את המשפחה...." אני תוהה, מדוע עדי טוענת כי היא נלחמת להכניס לחיי בתה, סבתה שעל פי דבריה הייתה אמא נוראית? וכיצד יכולה הסבתה ואני כדודתה להסביר לה את ההתנהגות ביום מן הימים שהילדה תגדל ותחפש אותנו? המון תודה על הסבלנות. שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)