מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהמירי11/01/2009
רקע:ילדה בת 7, יש לה אח בן 12.אנחנו גרושים ואני גרה עם בן זוג כבר שנתיים וחצי. יש להם יחסים מצויינים והיא מאוד אוהבת אותו. אבא לוקח אותה ואת הבן הגדול פעם בשבועיים לבית של ההורים שלו. אתמול,כשהיא חזרה מאבא, היא הייתה מאוד לחוצה (היא אמרה שזה נאוד מלחיץ אותה). היא סיפרב שאח של אבא ( בן 27) ביקש ממנה שתנשק אותו בלחי, אז היא נשקב, ואז ביקש שתנשק אותו בשפתיים, אז היא אמרה שלא בא לה. מה אני עושה? כשאני אומרת לה שהיא עשתה נכון, היא אומרת לי : אל תאגידי לי את זה כי אני נלחצת. כל הזמן אומרת לי :"אמא, בואי נשקח את זה" ובכל זאת חוזרת לזה. אני ממש לא יודעת איך להגיב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה ששומרת על עצמה היטב
ד''ר שירי שדה שרביט11/01/2009מירי שלום,
הדרך בה בחרת לחזק את בתך על תגובה היא תואמת ומוצדקת. הילדה שלך חשופה ללחץ לקיים מגע גופני לא תקין מצד הדוד שלה, ועלייך לעשות כל שניתן על מנת שהיא לא תמשיך לסבול מלחצים נוספים כאלו. המצב הזה מטריד מאוד, שכן זה מאוד מאוד לא תקין שילדה בת 7 תנשק דוד בן 27 על השפתיים.
חשוב מאוד שתחזקי את בתך על הצורה בה שמרה על עצמה, ותסבירי לה שגם אם הדוד האהוב מבקש דברים כאלו, הדבר מעיד על בעיה שלו ועליה להימנע מלשתף פעולה.
כדאי שתשוחחי עם בתך על הצורך לשוחח על הנושא עם אבא. חשוב שתסבירי לה כי אבא יכול לשמור עליה שלא ידרשו ממנה לעשות דברים גופניים שאינם מוצאים חן בעיניה. במידה והיא מסרבת, המשיכי להדגיש את המסר של שמירה על הגוף, ושל סוגי המגע המתאימים והלא-מתאימים בין ילדות קטנות לבין גברים.
טוב שאת שומרת על בתך ושהיא ידעה לשמור על עצמה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)