קושי חברתי ילדה בת 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי חברתי ילדה בת 4.5
    הילה
    11/01/2009

שלום רב, בתי בת ה-4.5 הינה ילדה אינטליגנטית:קוגניטיבית ורגשית !! בערך מתחילת השנה הנוכחית (שנה שניה באותו גן עיריה) היא מדווחת על כך שאף אחד לא רוצה לשחק איתה בגן. היא חוזרת עצובה מהגן ולשאלותיי (שאני מודעת למינונן) על חוויותיה ניכר שהיא לוקחת מיום הגן את הפן השלילי שלו, ממש מדווחת על הקושי והריבים ולא על הדברים החיוביים. היא מספרת שבגן היא עוברת חברה אחר חברה ושואלת "אפשר לשחק איתך/איתכן" וניכר שהמשחק אינו ספונטני כפי שאמור להיות. גם כשאני עדה לכך שהיא נהנית (ימי הולדת, משחק עם חבר או בן משפחה), כשאני שואלת בסוף המפגש: "נהנית? היה כיף?" היא לרוב תציין איזשהו פגם בחבר ותשדר עצבות. היא מבקשת הרבה להזמין חברות הביתה, אך מאד מתקשה במשחק איתן, מאחר ומאד קשים לה הכניסה לטריטוריה שלה והשיתוףבמשחקים שלה. כמו כן, מאד חשובים לה סדר החדר וניקיונו. אני רוצה לציין שמקטנותה ניכר הפרדוקס: מחד, צורך גדול בחברה ומאידך קושי חברתי לארח בביתנו ולהנות!! ממשחק חברתי. וכן לציין, שבספטמבר השנה נולד לה אח ראשון. בשיחה שניהלתי עם הגננת היא לא האמינה למשמע אוזניה, ודיווחה על ילדה חברותית, מקובלת, מחוזרת, מפותחת רגשית, פלפלית מאד ומניפולטיבית. אשמח להארה כלשהי, לעצה ...האם נכון להפסיק להזמין חברות הביתה, שכן בסופו של עניין אין היא נהנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי חברתי ילדה בת 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4.5

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/01/2009

רוני שלום,
    קיים פער לא מבוטל בין התפיסות שלך את הילדה לבין התפיסות של הגננת. ייתכן כי בתך מתנהגת אחרת בגן ובבית, וייתכן גם כי היא מדגישה מולך חלקים פחות מתפקדים ופחות אופטימיים, או שאת רגישה מאוד לקלוט דווקא היבטים אלו.
    הפרדוקס של בתך ביחס להזמנת חברות הוא דבר טבעי מאוד, שגם כמבוגרים אנחנו מרגישים. אני מתארת לעצמי שאם הייתי מזמינה חברה הביתה והיא היתה פותחת את הארון שלי, נוגעת בדברים פרטיים שונים, פותחת מגירות ומותירה את הבית מבולגן, הייתי מרגישה לא נוח תמיד לארח אותה. תהליך דומה זה עובר על בתך, וניתן להבינו. העובדה שהילדה מבקשת להמשיך להזמין חברות, מעידה שהיא חשה כי בסך הכל הביקור הוא חוויה חיובית עבורה.
    לגבי ההדגשה של תכנים שליליים, נראה לי שאת ובן זוגך תוכלו להרוויח מהדרכת הורים ממוקדת בנושא זה, אצל פסיכולוג המטפל בילדים, אשר יעזור לכם לסייע לילדה בהתבוננות חיובית יותר.
    בהצלחה!
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו