מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זהות מיניתגלית11/01/2009
בני בן 6, ילד מדהים, יפיפה, רגיש ומאד מוכשר בתחום המשחק והריקוד. מגיל צעיר מאד היה אוהב ללבוש שמלות וכך עושה גם היום. כמעט בכל רגע שרק מתאפשר לו הוא מתחפש לדמויות נשיות וכאשר אין תחפושת הוא גם מסוגל להפוך מגבת לחצאית. בני אוהב מאד ברביות. הוא מתעסק אך ורק במלבושן. לאחרונה אף החל לגזור/לעצב את השמלות בעצמו. במשחק סוציודרמטי הוא בוחר תמיד את הדמות הנשית ורוב חברותיו הן בנות . בני משחק גם עם בנים אך זו אינה העדפתו הראשונה. כאשר הוא נפגש עימם הוא משתלב יפה ב"משחקי בנים" אך תמיד יעדיף לשחק עם הבנות. אני מוטרדת. אם עד היום זה היה "חמוד" מעתה, כאשר הוא כבר גדול, זה הופך להיות לבעיה. הבעיה הגדולה ביותר לדעתי היא הבעיה החברתית. כרגע לא נראית כל בעיה אך בתחושה שלי זה קרב ובא. ברור לי שיש כאן בעיה בזהות המינית ועוד יותר ברור לי שאנחנו כהורים צריכים לתמוך ולתת כלים להתמודדות הילד מול החברה. כרגע אנחנו מנסים להפגיש אותו עם בנים אחהצ (במקביל גם בנות כמובן) ומנסים להפגיש אותו עם "עולם הבנים" בכדי שיחשף ובתקווה "יתחבר ". האם יש עוד דברים שאנו יכולים לעושת? האם ישנם מקרים שתופעה זו חולפת בגיל מסויים? תודה מראש גלית שאלתי היא האם יש עוד דברים שאנו יכולים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית
ד''ר שירי שדה שרביט12/01/2009גלית שלום,
בהודעתך בולטים מאוד היחס הלא-שיפוטי שלכם כלפי בנך והרצון לעזור לו ולמנוע ממנו קשיים עתידיים, מתוך עמדה מקבלת. התייחסות זו חשובה ביותר עבור הילד, והיא תעזור לו להתמודד עם ביקורת או לגלוג מצד הסביבה, במידה ותהיה כזו.
אני חושבת שהפתרון בו בחרתם, לחשוף אותו יותר לתכנים גבריים, הוא פתרון מצוין. חשוב שלילד יהיה היצע מגוון כדי שיוכל לבדוק מה מתאים לו, מעניין אותו ומספק אותו. תוכלו להוסיף לילד חוגים שהם יותר של בנים, כמו ג'ודו, טניס שולחן וכדומה. חשוב שתהיה גם דמות גברית דומיננטית בקשר קרוב איתו.
יחד עם זאת, אני מדגישה שוב את הקבלה של הילד כפי שהינו. ברגע שאתם בטוחים שאפשרתם לו מגוון של חוויות, ודמויות קרובות גבריות ונשיות, ייתכן כי בעתיד הוא יגלה עניין ורצון בנושאים מגוונים, חלקם יותר "נשיים" וחלקם יותר "גבריים". התבוננות לא שיפוטית ועידוד להתנסות בהיבטים שונים הם משמעותיים ביותר עבור התפתחותו הבריאה.
בהצלחה!!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)