מה לעשות?!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?!
    שפרה
    12/01/2009

שלום תפסתי כמה פעמים את ביתי בת ה8 על שקרים, היא ממצאה כל מיני סיפורים.. ובכך אבד לי האימון בה מה שעוד היא לא מקשיבה לקולי ומתנהגת בקרירות אליי ואל בעלי לא מעריכה ולא מכבדת ניסיתי את כל הדרכים לשנות את המצב ובכל זאת זה לא עוזר אני כבר לא יודעת איך לפנות אלייה ולשנות את המצב הקיים.. מה את מציעה לי לעשות???? מחכה לתשובה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקרים

מיכל לופו-שדה
    12/01/2009

שלום שפרה
    אני מאוד מבינה את הקושי להתמודד עם שקריה של בתך והתתנהגותה הלא מכבדת והקרירה. עם זאת, תיאורך הינו קצר יחסית, כאשר חסרים לי פרטים רבים כדי לתת לך תשובה מעמיקה יותר. למשל, האם יש תכנים מסוימים סביבם בתך משקרת? האם התנהגותה הלא מכבדת והקרירה החלה לאחרונה או שתמיד היו ביניכם קשיים? האם קרה משהו בזמן האחרון במשפחה או בבית הספר שיתכן וגרם לשינוי בהתנהגותה?
    בכל אופן , חשוב לי לומר כי שקרים אצל ילדים נובעים מסיבות שונות. הרבה ילדים משקרים כדי להימנע ממצב מלחיץ. השקר למשעה מראה כי בתך מבינה שעשתה משהו לא בסדר והיא מנסה להסתיר את המציאות, אולי מחשש מעונש או מהתגובה שלכם. לעיתים קרובות ילדים שמשקרים הינם ילדים שדווקא מרגישים אשמה רבה ומפחדים ולא מדובר בילדים שאין להם תחשות אשמה.
    יתכן ובתך משקרת עקב בושה או מבוכ או כדי להסתיר קושי בתפקוד, למשל קושי בהתארגנות או קשיים חברתיים ועוד. לפעמים ילדים משקרים גם כדרך לבטא מצוקה. לכן, ראשית, חשוב כי תנסו לבדוק סביב מה המקרים שהיא משקרת. את יכולה לפנות אליה לא ממקום מעניש וביקרותי, אלא בשעה בה שתיכן רגועות ופנויות לכך ולומר לה שאת מרגישה כי היא מרוחקת מאוד וקשה לשוחח איתה ולנסות לבדוק איתה אם יש משהו שמציק לה או מטרדי אותה.
    בכל מקרה, בנוסף, אני ממליצה לפנות להדרכה וייעוץ
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו