מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית אכילהמיכל פרץ12/01/2009
בני בן הארבע וחצי אח לאורין בת השנתיים מתקשה לאכול באופן עצמאי בזמן הארוחות יש לציין שמדובר בילד לא אכלן כלל וכל ארוחה נערכת מעל זמן הממוצע וכרוכה בשיכנועים רבים ובוספו של דבר מסתיימת בבכי. לאחר שנרגע הוא חוזר לשולחן ואני נאלצת לאכילו בכדי שיסיים את הארוחה. ויש לציין שאים זה תלוי בו הוא כמעט ולא אוכל . שאלתי היא האים לסייע לבני בהאכלה? האים הדרך שאני פועלת היא נכונה? יש לציין שאחותו בת השנתיים אוכלת באופן עצמאי. אשמח לתשובה מהירה . תודה מראש מיכל פרץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית אכילה
מיכל לופו-שדה12/01/2009שלום מיכל
אני מבינה את התסכול וחוסר האונים שאת חשה מול בנך בנושא האכילה. האופן שבו ילדינו אכולים הינו נושא לשיחה מהרגע שהם נולדים ושהו נושא שמעסיק אמהות רבות. ילדים, כמו מבוגרים, שונים זה מזה בדפוסי האכילה שלהם. יש ילדים יותר סקרנים ופתוחים להתנסות ולאכול ויש אחרים יותר שמרניים. מדברייך אני מבינה שבנך לעיתים קרובות מסרב לאכול ונמנע מלאכול באופן עצמאי. כתוצאה מכך, י כל ארוחה הופכת לזמן מתוח בו מתנהל ביניכם מאבק כוחות.
על מנת לטפל בכך באופן מותאם חשוב לקבל תמונה מלאה של המצב, האם לבנך ישנם קשיים נוספים פרט לאכילה? כיצד הוא מתפקד בגן מבחינה חברתית? ובבית בתחומים אחרים בהם הוא נאלץ לבצע פעולות שאתם מטילים עליו כמו להתלבש? להתקלח וכדומה? האם גם אז ישנם ויכוחים ומאבקים? בנוסף חשוב לבחון האם למשל הסרבנות לאכול מתרחשת גם בגן? האם היא מתרחשת כל ארוחה או רק בארוחות מסויימות? האם הוא נוטה יותר למאבק מולך ופחות מול אבא או סבא וסבתא? כמו כן, האם התייעצת עם רופא המשפחה על מנת להיות ערבנית מבחינת התפתחותו של בנך עקב הסרבנות לאכול. כל אלו חשובים מאוד כדי לעזור לך לטפל טוב יותר בקושי.
באופן עקרוני נשמע מדברייך כי חלק מהקושי טמון במאבק על שליטה ביניכם כאשר ככל שאת מתעקשת יותר וכופה את רצונך הוא מסרב עוד יותר. המאבק גורם לרוב לילדים להתבצר בעמדותיהם ולסרב לאכול או להפחית בכמויות המזון. לכן, כרגע הייתי נמנעת מלהפוך את האכילה לשדה קרב בינכם כי זה יותר את התגובה ההפוכה. אם בנך בריא ואין לאחר בדיקת רופא בעיה כלשהי, לא הייתי נלחמת על האכילה ומאכילה אותו בכוח. את יכולה לקבוע עבורו מתי אוכלים והיכן אוכלים אך לא כמה הוא אוכל. . חשוב כי תעשו ארוחות משפחתיות משותפות, לא להתמקד כל הזמן במה הוא אוכלולהשוות אותו ל אחותו הקטנה וכיצד כל אחד מהם אוכל. יתכן כי בוא מנסה למשוך את תשומת לבכם כהורים, גם אם בדרך שלילית, ואולי גם מקנא באחותו הקטנה ולכן אתם מגיעים חלמצבים בהם את מאכילה אותו כתינוק? לכן הייתי נמנעת מלהאכיל אותו ומלהיכנס איתו למאבקים בנושא האוכל, והכי חשוב להפסיק את ההשוואה בינו להין אחותו. . שוב, חשוב לבדוק את התמונה הכוללת ולהתייעץ עם רופא הילדים. עם זאת, באופן עקרוני מדברייך נשמע שבנך נאבק על החופש שלו לשלוט ולהחליט, כאשר האוכל אינו הבעייה אלא סימפטום.
אם הבעייה נמשכת כדאי לפנות לייעוץ מקצועי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)