מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוכנות לכיתה א'רינת13/01/2009
שלום, הבן שלי בן 5 יליד נובמבר, אני מתלבטת האם להעלות אותו לכיתה א' בספטמבר הקרוב. הגננת זימנה אותי לשיחה וציינה בפני שהוא מוכן מכל הבחינות (מבחינה קוגניטיבית ווחברתית) - היא גם הוסיפה שהוא מאוד דומיננטי בגן ואם הוא ישאר הוא יכול להשתעמם ו"להפוך" לה את הגן - אני מבינה ממנה שהיא מעדיפה שאני יעלה אותו גם משיקולים אישיים, שלה יהיה יותר קל. מה שמדאיג אותי שהוא פרפקציוניסט - אם הוא לא מצליח משהו הוא מתחיל לבכות ויכול לזרוק את החוברת - אם הוא לא יצליח בציור (ייצא קצת מהקו) או בכתיבת אות הוא יכול לתלוש את הדף או לקשקש עלי בטוש שחור עד שלא יראו כלום. (הגננת טוענת שזה לא קורה בגן). מבחינת ההתנהגות בבית הוא עקשן מאוד וחייב להגיד את המילה האחרונה ושהכל יעשה לפי הקביעה שלו - הוא מנהל משא ומתן על כל דבר אפילו מה הוא לובש בבוקר, אם הוא יאכל שתי קוביות שוקולד או שלוש (תמיד הוא יגיד משהו שונה ממני כדי לנהל משא ומתן). אני מעדיפה להשאיר אותו עוד שנה בגן ושהוא יהיה הגדול בכיתה. השאלה שלי היא האם ילד שמוכן מבחינה שיכלית לא ישתעמם עוד שנה בגן? ואיך אני יכולה להכין אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכנות לכיתה א'
מיכל לופו-שדה13/01/2009שלום רינת
הכניסה לכיתה א' היא אירוע משמעותי עבור הילדים וההורים כאחד. יחד עם רגשות השימחה וההתרגשות יש גם הרבה מתח וחששות ביחס לאופן בו ילדינו ישתלבו ויסתגלו לבית הספר. חלק מהחששות נובעים גם מזיכרונות שלנו את עצמנו בכניסה לבית הספר הכוללים גם חלקים טובים וגם אולי את הקשיים. אני קולטת מדברייך שבנך ילד נבון המוכן ובשל לפי הגננת לכיתה א'. עם זאת, את מרגישה אם אני מבינה נכון, שהוא לא כל כך בשל רגשית ומאחר והוא צעיר יחסית, ילדי נובמבר היית שמחה להשאירו שנה נוספת. מאחר ולא ניתן לאבחן את בנך דרך האינטרנט, אני ממליצה לך מאוד להתייעץ עם הפסיכולוגית בגן. היא תוכל להקשיב לך, לשוחח עם הגננת, אם צריך לראות את בנך או לבצע תצפית בגן ועל פי התרשמותה הכוללת והתמונה המלאה להמלית לך בצורה נכונה ומקצועית יותר מה כדאי לעשות.
בכל מקרה, יש ילדים אשר משתעממים משנה נוספת בגן , אם הם בשלים לכיתה א' ואין צהם צורך בשנה נוספת. יתכן מאוד גם כי המאפיינים הרגשיים של בנך, כמו הפרפקציוניזם וכו' הינם חלק מאישיותו, ואלו לא ישתנו גם אם ישאר שנה נוספת. עם זאת, בשלות רגשית לא פחות חשובה מבשלות שכלית. לכן, התייעצי עם פסיכולוגית הגן, על מנת שתהיי שלמה עם ההחלטה שתקבלי .
הדבר החשוב ביותר הוא שאת תהיי רגועה ואז גם בנך יהיה שלם ורגוע יותר שנה הבאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)