מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 2.6 מרביץענבל13/01/2009
יש לי בעיה. הבן בן השנתיים וחצי בגיל ההתבגרות . אני מצליחה להתמודד עם ה "רק אני" , "לא רוצה " וכל מילה שניה "לא". הבעיה הגדולה היא שהוא התחיל להכות. גם ילדים מהגן וגם אותנו ההורים. אין לי מושג איך להתמודד עם זה. לפעמים אני מענישה אותו בלשבת בחדר לפעמים אני צועקת וכלום לא עוזר. ההתנהגות שלו חוזרת. אני מסבירה לו שזה לא נעים לי ולא לילדים בגן ולא יהיו לו חברים אם הוא ימשיך להרביץ. אתמול היינו בשעת סיפור והיו עוד 3 חברים מהגן לשניים מהם הוא הרביץ. הרמתי אותו ואמרתי לו שאם הוא מרביץ הוא לא יכול להמשיך לשחק עם החברים ועזבנו את המקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מרביץ
מיכל לופו-שדה13/01/2009שלום ענבל
התופעה שאת מתארת מאוד שכיחה בגיל של בנך. לרוב ילדים בגיל זה מגלים פער גדול בין היכולות שכליות והורבליות ליכולות הרגשיות, בעיקר היכולת לווסת דחפים. לכן, לעיתים קרובות ילדים בגיל זה נראים לנו גדולים ומבינים אבל במצבי קושי ותסכול ובמצבי כעס הם מגיבים בתוקפנות על ידי הרבצות, נשיכות וכדומה. כפי שאמרת בעצמך בנך גם נמצא במעין גיל התבגרות של הפעוטות, גיל בו הילדים מפתחים את זהותם כנפרדים ועצמאיים ולכן גם ה"לא רוצה" וכו'. יחד עם זאת, אין זה אומר כי עלינו לאפשר לילד להרביץ או להכות ילדים אחרים ובטח לא אתכם. כאשר הוא מרביץ חשוב כי מייד תגיבו . חשוב לא להיכנס לשיחות נפש אלא לומר משפט אחד בגובה העיניים ובשפה פשוטה : "אני רואה שאתה כועס אבל לא מרביצים בבית שלנו- זה כואב ולא נעים". חשוב כן להציע אלטרנטיבה וחלופה במקום ההרבצות על מנת לעזור לו ללמוד כיצד כן להשיג את מבוקשו. כשאתם רואים שהוא כן מתנהג יפה עם חברים ולא מרביץ חזקו אותו על כך: "כל הכבודף אתה משחק מאוד יפה עם החברים שלך היום". כאשר הוא מרביץ חשוב להרחיק אותו על הידיים בלי לדבר יותר מדי תוך אמירת המשפט שתיארתי קודם. כמו כן, חשוב לנסות ולזהות מצבים בהם הוא יותר נוטה להרביץ, למשל, יתכן שהוא עושה כשהוא יותר עייף ואז אולי כדאי לא להעמיס פעילויות אחרי הגן או יותר מדי חברים בו זמנית.
חשוב כי התגובות שלכם יהיו עד כמה שניתן בשליטה ולא מתוך כעס, מאחר ואז הילד מגיב טוב יותר וגם אתם תרגישו יותר טוב מולו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוב כאשר הוא מרביץ זה לא מכעס
ענבל13/01/2009הוא פשוט משתולל. באמת שמתי לב שכשהוא עייף אז הוא מרביץ . וזה לא שהוא מתכוון להכאיב הוא פשוט משחק בצורה אלימה. תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)