מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרגלי שינה-דחוף!!נטלי13/01/2009
שלום, אנו הורים לילדה בת שנה ו-5 ובעוד חודש מצטרף תינוק חדש למשפחה,לכן, החלטנו שכדאי להתחיל להרגיל את הילדה לסדר שינה שבו היא תדע להניח את הראש ולהרדם במיטתה בשעה 20:30 בערב לאחר אמבטיה וארוחת ערב. פה נוצרת המחלוקת ביני לבין בעלי,שנינו דוגלים בשיטות שונות של הרגל. אני,הרגישה מבין שנינו,משכיבה את הילדה לישון ועומדת לי מיטתה,מלטפת אותה,שרה לה שירים, עד שהיא נרדמת לחלוטין,בד"כ תהליך זה לוקח גם יותר מחצי שעה.הילדה גם יודעת לזהות את החולשות שלי כלפיה ואם אני "נעלמת" לה מטווח הראייה לפני שהיא נרדמת לחלוטין היא מתחילה בבכי חזק והתהליך יכול להתחיל מהתחלה. בעלי,לעומת זאת דוגל בשיטה של להניח את הילדה במיטתה ,לומר לה מילים מעודדות כמו"את ילדה טובה","עכשיו את הולכת לישון לבד,את ילדה גדולה"נותן נשיקה וליטוף והולך לעיסוקיו.הילדה,לאחר שראתה כי בעלי לא נמצא ליד מיטתה,צורחת ובוכה,אבל הוא לא ניגש אליה ואומר לי שלאט לאט היא תעייף את עצמה ותבין שאף אחד לא יגיע אליה והיא תרדם לבד. הסיטואציה הזו מכניסה אותנו לוויכוח כמעט כל ערב בו הוא מרדים אותה,ולעיתים אני ממש מתעצבנת ומגיעה לבכי ומרמור,ההחלטה של שנינו לפני ההרדמה היא שכאשר בעלי מרדים אותה אני לא מתערבת בתהליך וכנ"ל גם לגבי .אני חוששת לגרום לילדה ע"פ שיטה זו של בעלי,חרדת נטישה ופחד בלהיות לבד.כמו שציינתי זו ילדתנו הראשונה ואין לנו ניסיון קודם. אודה לכם על תשובתכם, אמא מתוסכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
מיכל לופו-שדה13/01/2009שלום נטלי
אני מאוד מבינה את לבטייך וחשוב לי לציין כי את מתארת בפתיחות ובגילוי לב קושי שהורים רבים חווים. לרוב אין כאן תשובה אחת נכונה וטובה, מאחר וזה מאוד תלוי בהורים ובילד. עם זאת, מאחר ובתכם קטנה והיא עומדת לעבור בקרוב שינוי משמעותי בחייה, של כניסת אח נוסף למשפחה, שזה אירוע שמעורר התרגשות ומתח בו זמנית, הן אצלכם אך גם אצלה, לא הייתי נוקטת כרגע בשינויים גדולים בצורה פתאומית. במקום זאת, גם לאור גילה הצעיר של בתכם, הייתי מנסה לנקוט בשיטה הדרגתית יותר תוך הרגלתה להירדם במיטה שלה לבד. בהתחלה באמת לשבת לידה ולשיר לה שירים, ללטף אותה, לתת לה חפץ שהיא אוהבת, כמו בובה שמרגיעה אותה, לתת לה יד ולעזור לה להירדם. בהמשך, בהדרגה ניתן להפחית את כמות הזמן שיושבים לידה. אם היא בוכה, חשוב כן לחזור אליה, להרגיע אותה ולתת לה את הבטחון שאתם שומעים אותה ופנויים אליה.
בכל מקרה חשוב לדעתי כי תבחרו בשיטה אחת ותנסו לנקוט בה שניכם, ולא בכל ערב לשנות את השיטה בהתאם למי שמרדים אותה, מאחר וזה יכול ליצור מצב בו היא תסרב שאבא ישכיב אותה לישון.
חשוב לי גם לומר כי מדברייך אני מרגישה כי יתכן והויכוח ביניכם כרגע והבכי והתסכול קשורים למתח וחששות של שניכם מפני העתיד לקרות עוד חודש עם כניסתו של התינוק החדש , דבר שהוא טבעי מאוד.
נסו להיות רגועים יותר ולשוחח זה עם זו מתוך שיתוף מאחר וברור כי בסה"כ שניכם רוצים בטובת בתכם. כמו כן, לעיתים קרובות לאחר שנולד התינוק הדברים מסתדרים. יתכן ובתכם תראה כי יש סיבה שאמא לא יכולה לשבת לידה הרבה זמן עד שהיא נרדמת מאחר ואמא מטפלת בתינוק החדש, ולכן היא פחות תבכה מאשר היום כשהיא יודעת שאת בחדר הסמוך ולא ניגשת אליה ללא כל סיבה.
כך שלעיתים על אף תכנונים וניסיונות להתארגן ולשנות הרגלים מראש לפני לידה, שהם אכן חשובים, הופכים קלים יותר לטיפול וברורים יותר דווקא לאחר הלידה של הילד השני ולא לפני.
באשר לפחד שלך שבתך תפתח חרדת נטישה, אולי את גם מרגישה כבר עכשיו פחד מהקינאה שהיא תחוש לאחר לידת אחיה, דבר שהוא טבעי ועשוי אכן לקרות. לכן, חשוב כי לאחר הלידה תמצאו זמן לבלות איתה לבד ולהקדיש לה תשומת לב. אילו מאוד משמעותיים ונשמע לי שיכולו לעזור גם לך וגם לה להרגיש קל יותר עם השינוי המשמח העומד בדרככם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה!!עזרת לנו מאוד:))
נטלי14/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)