גמילה מקקי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מקקי
    שירי
    13/01/2009

שלום בני בן שנתיים וחודש גמול מחיתולים באופן מלא כחודש. חודשיים לפני כן החל תוכנית גמילה מסודרת בגן לפרקים ובהדרגה, לאחר מכן המשכנו זאת גם בבית, כחודש הוא ללא חיתול במהלך כל היום מלבד הלילה. בתחילת תוכנית הגמילה בגן הישיבה על הסיר היתה ממושכת יותר והוא עשה גם פיפי וגם קקי, לאחר מכן שהישיבה התקצרה והתדירויות פחתו הפסיק לעשות קקי בסיר והוא עושה בתחתונים. בתחילה הוא היה אומר לאחר שעשה כדי שינקו אותו, במהלך השבוע האחרון ישנה התקדמות קלה, הוא מבקש לשבת בסיר ע"מ לעשות קקי אך לא מצליח, לאחר כמה נסיונות הולך לצד ועושה בתחתונים אין לחץ מצידנו אלא להיפך, כשהוא רוצה לשבת לעשות אנחנו יושבים ביחד וכשלא מצליח מתלבשים וממשיכים לשחק בתמיכה מלאה את הקקי מהתחתונים הוא רואה שאני זורקת לשירותים, הוא מסתכל ואמר לו "ביי ביי" ומוריד את המים. בשירותים הוא לא יושב רק עומד ועושה פיפי אם אנחנו מחוץ לבית האם כדאי שאעשה משהו נוסף או שונה ממה שאני עושה כרגע או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מקאקי

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום שירי
    בסה"כ נשמע שאתם עושים עבודה יפה ובנך נמצא בעיצומו של תהליך הגמילה. הרבה ילדים מתקשים יותר להיגמל מקאקי ונגמלים קודם מפיפי. אני קודם כל מציעה להמשיך בגמילה, ללא כעס או ביקורת במצבים שהוא עושה בתחתונים, אלא תוך עידוד וחיזוק על מצבים שהוא מוכן לשבת על הסיר. לפעמים ניתן לתת פרסים קטנים בכל פעם שיושב על הסיר ואח"כ בכל פעםן שעושה קאקי בסיר. אפשר לעשות שקית פרסים ולומר לו כי בכל פעם שיצליח ישלוף פרס מהשקית.
    מאחר ובנך עוד קטן לא הייתי לוחצת עליו לשבת בשירותים, הסיר הוא פתרון טוב והמשיכו להציע לו לשבת על הסיר גם במצבים שאין לו קאקי. אם אתם רואים שיש דפוס מסוים של יציאות, למשל שעות בהן הוא נוטה יותר לעשות קאקי, אפשר להציע לו לשבת בזמנים אלו על הסיר גם אם אינו מבקש ולחזק אותו ולתת לו פרס גם כשאין לו קאקי אבל מוכן לשבת על הסיר. התפארו בו בפני חברים ובני משפחה כאשר הוא יושב על הסיר ואח"כ כאשר עושה קאקי.
    אפשר גם בדרך משחקית לומר לו כי הקאקי מאוד רוצה לצאת החוצה לתוך הסיר ואח"כ שהוא יקח אותו מהסיר לשירותים ויאמר לו "בי בי"....
    אפשר להקריא לו סיפורים בנושא, כמו סיר הסירים וטוסיקים. יש גם DVD בלי חיתולים שילדים בגילו אוהבים. כרגע הייתי בעיקר מחזקת אותו וסבלנית. אני מאמינה שהוא ואתם בדרך הנכונה.
    אם בכל זאת, אין התקדמות אתם יכולים לפנות לייעוץ.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו