זהות מגדרית - ילד בן 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זהות מגדרית - ילד בן 6
    שלכת
    14/01/2009

שלום ילדי בן ה6 אוהב ללבוש שמלות. אוהב לרקוד. אוהב לשחק בבובות. מתחבר למשחקים של בנות מתחבר לבנות כפרטנריות למשחק אמר כבר בעבר משפט כמו " הלוואי שהייתי בת". אוהב את הצבע הורוד והסגול תופס את עמדת הבת במשחקי תפקידים ( גם כאשר מדובר במשחק שלו עם עוד חבר). רוצה להתחפש לנסיכה כל פורים. היתה תקופה שהוא היה מדבר לפעמים בלשון נקבה. על פניו כל הסימנים מראים שיש לו הפרעה מגדרית אבל מצד שני הוא מתפקד כרגיל. אוהב להשתולל, משחק כדורסל, מתנהג כמו בן מדבר כמו בן, יש לו חברים בנים. מתחבר בקלות לאנשים. מלא בביטחון- ילד מאוד שמח. איך עליי לבדוק את העיניין לעומק ? אני רוצה שיהיה לו את כל הטוב שבעולם. תודה מראש, שלכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהות מגדרית - ילד בן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהות מגדרית

מיכל לופו-שדה
    14/01/2009

שלום שלכת
    מדברייך אני שומעת שבנך ילד חברותי מאוד, בעל כוחות ופתיחות חברתית ושמח. כל אלו חשובים מאוד וחשוב להמשיך ולשחק אותם. אני מבינה שאת מוטרדת מכך שהוא מגלה סקרנות ועניין רב במאפיינים נשיים חיצוניים ורוצה להתנסות בהם. יבגיל של בנך אכן מדובר בבלבןל סביב הזהות המגדרית כפי שאמרת.
    כרגע, ההמלצה שלי אליכם היא להמשיך לאפשר לבנך לעסוק במשחקים שהוא בוחר, תוך שאתם מציבים להם בעדינות גבולות בסביבות חברתיות שונות על מנת שלא ילעגו לו. התמיכה והאהבה שלכם חשובה מאוד.
    במקביל לכך, לנסות להציע בעדינות כפי שאתם עושים תחומי עניין נוספים, שנראים לכם יותר הולמים. למשל, חישפו אותו יותר לאינטראקציה עם אבא כך שיתנסה בחווית גבריות ובמשחקים של אבא-ובן, עודדו אותו להיפגש עם בנים ולהמשיך לשחק בכודרסל שאני מבינה שהוא אוהב גם כן.
    פעמים רבות הורים מתקשים להתמודד עם בתנהגויות אלו לאורך זמן ואז מומלץ לקבל ייעוץ והדרכה. ניתן לפנות להדרכת הורים או על ידי פנייה לתחנה לבריאות הילד והמשפחה באזור מגוריכם דרך קופת-החולים ורופא המשפחה. אפשרות נוספת היא פנייה לייעוץ ולטיפול פרטיים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו