מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים עם בעיות שינהrebecce15/01/2009
בני שן שנתים ולא מזמן העברנו אותו למיטה. השבוע הראשון היה מאוד קשה הייתי יושבת איתו שעתים כל היום ושרה לו שירים ומחבקת אותו כשהוא עלי .ברגע שהנחתי אותו על המיטה הוא התחיל לצרוח, כל לילה היה ממש סיוט אבל נתתי לו את הצומי הזה כי חשבתי שהמעבר מלול למטה קשה ואני לא יכולה להיות תקיפה! בשבוע השני היתי מחבקת אותו שרה לו שיר ומניחה אותו במיטה , הוא התחיל לבכותץ ואמרתי לו אמא אוהבת אותך אבל עכשיו חייבית ללכת לישון כי מאוחר ויצאתי מהחדר שעתים אחרי הוא עוד היה ער כל שניה יצא מהחדר ובא אלי ואני בשקט מחזירה אותו ואומרת עכשיו הולכים לישון . ככזה זה נמשך עוד כמה ימים עד שהתיאשתי .! בלילה הבא אמרתי לילה טוב חיבוק ושיר יצאתי מהחדר והחזקתי את הידית הוא קם ניסה לפתוח כמה פעמים ראה שלא מצליח חזר למיטה הוא בכה עוד קצת ונירדם, התעורר בלילה כמה פעמים ויום אח"כ פשוט סגרתי את הדלת לכל הלילה ככה הוא קם כמה פעמים ראה שסגור וחזר!! השאלה שלי היא - האם זה שסגרתי את הדלת עליו יכולה לפגוע ברגשותיו ?! לגרום לו להרגיש שאני נוטשת אותו וכו ?? כי די פחדתי מהצעד הזה אבל ממש לא היה לי ברירה לא היה לי לילה ואני בהריון מתקדם , השינה מאוד חשובה לי!! לאט לאט הוא התרגל לזה שאני סוגרת את הדלת ואפילו לא בכה בימים האחרונים אני כבר משאירה אותה פתוחה והכל טוב אני פשוט מפחדת שעצם זה שסגרתי עליו את הדלת פגעה בו מבחינה נפשית וזה ישפיע עליו !! מה דעתך ? ומה הית עושה במקומי כדי להרגיל אותו לישון בלי לקום כל הזמן?! אשמח מאוד אם תעני לי תשובה זה מאוד מאוד מטריד אותי !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
זהורית אסולין שמחון16/01/2009אני שומעת שבהתנהגותו הוא מסמן לך שהוא כבר קיבל את זה, רגשות האשם שלך עכשיו והחשש שמא עשית נזק לא תורמים למצב כיוון שאלו עלולים להביא אותך להעביר לו מסרים מבלבלים. כנראה שסגירת הדלת נעשתה ממקום שחשת שאין דרך אחרת להשאירו בחדר ולהתנסות בחוויה של לישון לבד, עכשיו כשהוא יותר בטוח ביכולתו , את גם יכולה להשאיר את הדלת פתוחה. דווקא עכשיו נסי לחשוב האם יכולת בדרכים אחרות להעניק לו בטחון זה, כיוון שהעתיד שזמן לך עוד הרבה הזדמנויות כאלו (לא בשינה דווקא) ואז יהיה לך רפרטואר שלם של אפשרויות איך לעזור לילד לעשות משהו שמעורר בו פחדים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)