ילד בן 6.5-בעיות של איטיות ורחפנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6.5-בעיות של איטיות ורחפנות
    שרון
    15/01/2009

הי מיכל, בני הבכור בן 6.5 החל ללמוד בספטמבר בכיתה א'. בגן חובה הגננת אמרה שהוא ילד נבון אך יהיה לו קשה בכיתה א' בגלל שהוא מדי פעם מתנתק ולא מקשיב לנעשה סביבו ויש לו שמיעה סקלטיבית .הוא אכן מאוד מצליח בלימודים ואף נמצא בקבוצות תגבור (חומר לימודי של ב')בחשבון ובעברית אך אני לאחרונה נתקלת מול בבעיות של חזרה על משפטים לפחות 4 פעמים עד שמקשיב,הוא שוכח דברים בבית ספר ולא אחראי לדברים שלו,קשה לו מדי פעם להתבטא כמו ילד בגילו (מדי פעם יש גמגום). בעלי ואני לא יודעים לשים את האצבע על הבעיה אבל קשה לו בהתארגנות בבוקר ובכלל.הוא מגיע מבית ספר ולא חושב על להכין שיעורים ולסדר את התיק אם לא נאמר לו,שוכח חלק מהספרים במגירה בביה"ס,שוכח ציוד אישי בבית ספר, לא ממש יודע מה יש לו בתיק כמו ילדים בני גילו. הוא ממש ילד "אסטרונאוט". יש לציין שהוא ילד חברתית מאוד אהוד ויש לו הרבה חברים . אני חושבת אולי ללכת איתו למרפאה בעיסוק שתיתן לי טכניקות להתמודדות עם התארגנות שלו וחלוקת הקשב שלו. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איטיות ורחפנות

זהורית אסולין שמחון
    16/01/2009

בהחלט יכול להיות שהוא סובל מקשיי התארגנות. כיוון שהוא ילד מאד חכם (כך נשמע מתאורייך) הוא מפצה על כך ועל כן זה אינו פוגע בו בלימודים. בהחלט אפשר ללכת לייעוץ אצל מרפאה בעיסוק. כיוון נוסף הוא להכנס לפורומים שעוסקים בנושא ילדים עם קשיי קשב וקשיי התארגנות תגלי שם הרב עצות וטיפים שהורים יצרו בזיעת אפם. אפשרות נוספת היא לשתף את המחנכת . במקום שירוץ בחומר של כיתה ב' עדיף שתלמד אותו הרגלי סדר ולמידה. למשל איך כותבים ביומן, איך מכניסים דף עבודה לתיקיות, איך מארגנים תיק למערכת, איך בסוף היום בודקים האם לקחתי הביתה את כל מה שנדרש. אלו מיומנויות חשובות הרבה יותר מאשר התקדמות בחומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו