מודאגת מאודדד- זקוקה לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מודאגת מאודדד- זקוקה לעזרה
    דנה
    15/01/2009

שלום! ליאל בת 11 חודשים נמצאת בתינוקייה פרטית מגיל חצי שנה. בתינוקייה היו סה"כ 3 תינוקות. היא אהבה מאוד את המטפלת ואת הגן. הלכה ממני בחיוך, תמיד מצאתי אותה מחייכת וכולם(גננות, הורים) אמרו כמה שהיא מקסימה, חייכנית לכולם.... לפני כחודש עברה לחדר של גיל הביניים(אותו מתחם, רק חדר אחר). עשו לה את זה מאוד מאוד בהדרגה. הייתה איתם בריכוזים, באוכל ,אח"כ גם ישנה איתם.... כך שעברה סופית הכירה את המטפלות טוב מאוד ועדיין גם רואה לא מעט את המטפלת הישנה והאהובה שלה. מאז אני לא רואה אותה מחייכת בכלל בגן, לעתים קרובות שומעת אותה עוד מבחוץ בוכה כשבאה לקחת אותה, היא עוזבת אותי בבוקר בבכי. מה גם שכבר ביום הראשון המטפלות לא התאמצו לתת לה לאכול- היא לא רצתה מוצקים אז לא נתנו לה סימילאק כמו שבד"כ נתנו לה עד אז. הילדה לא אכלה כלוםםםםם כל היום. הגעתי והיא בקשה אמ אמ וישר טרפה תסימלאק. דברתי עם המנהלת שאמרה להן להכין לה סימלאק כמובן ומאז הקטע הזה הסתדר. בשבוע השני באתי לקחת אותה וראיתי שעיניה בוהקות, היא הייתה חמה. בבית מדדתי לה חום והיה לה 38.4. הן לא שמו לב! מי יודע כמה זמן הייתה עם חום...המטפלת טענה שבטח רק עכשיו עלה לה כי אחרת הייתה שמה לב. אגב הם 12 ילדים על 2 מטפלות... התחושה שלי לא טובה מאז שעברה לגיל הביניים,אני לא שקטה בכלל. יכול להיות שזה מקרי, אולי השיניים מציקות לה בדיוק מאז שעברה,אולי חרדת הנטישה התחילה בדיוק באותו זמן. אבל האם אני יכולה להסתמך על "האוליים" האלה?? מצד שני אולי הכל באמת מקרי ואם אדבר עם המנהלת אפגע בבת שלי כי תהיה למטפלות מן תחושת "התנכלות" ,אפילו בתת מודע שלהן. אני גם משערת שמה שלא אגיד המנהלת תתגונן ובטח תגיד "זה השיניים" או משהו כזה... חיפשתי מטפלת ועודני ממשיכה אך בנתיים לא מצאתי... מה עושים? איך יודעים מה קורה עם הילדה? והאם כדאי לדבר עם המנהלת? האם יש גורם מקצועי (פסיכולגית תינוקות...) שיכולה להעזר בו לפענח את המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר מסגרת

זהורית אסולין שמחון
    16/01/2009

נשמע שלא רק את ביתך מלווים חששות רבים מאז המעבר , אלא גם אותך. על כן הקשיבי לעצמך ונסי לברר עם עצמך מה יעזור לך להשיב לך את האמון בצוות החדש של הגן . ברגע שאת תהיי רגועה שהמסגרת החדשה טובה עבורה , היא תחוש זאת ותרגע גם היא. מבחינת היחס בין מספר הילדים למספר אנשי הצוות זהו יחס תקין. כמו שקשה לך המחשבה שביתך מקבלת יחס פחות אישי וצמוד ממה שהיה עד עתה גם לה בוודאי קשה ההסתגלות הזו לחלוק תשומת לב עם עוד 12 ילדים וכולי. אך הדבר הזה גם יסייע לה בהתפתחות במציאת הדרך לבטא את רצונותיה, במציאת הייחודיות שלה. אני שומעת המון חששות מצידך בפיתוח דיאלוג עם הצוות , אין סיבה לכך שהרי לכולכם מטרה משותפת שיהיה טוב לביתך, ואם הדיאלוג יתנהל תחת הבסיס הזה ולא בעמדה של התקפה והאשמה הרי שהם לא יחושו צורך להתגונן. אולי לפני השיחה עם המנהלת בקשי שיחה עם המטפלות (לא בנוכחות הילדה) כשהן פנויות שתפי אותן בשינוי שחל בביתך, שתפי אותן בחששותיך והדגישי שאת רוצה לבחון יחד עימן את המצב ולעזור לביתך להסתגל בצורה הטובה ביותר למסגרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו