מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת שנה שלא ראתה את אמא 4 ימיםשרית16/01/2009
שלום אני אמא לילדה בת שנה. עד לפני כמה ימים היא היתה חולה ואמא שלי טיפלה בה ואני הייתי רואה אותה כהייתי חוזרת מן העבודה ועד שהיא הלכה לישון. ביום ג' בבוקר חליתי בדלקת גרון חריפה ואני כבר 3 ימים בבית עם חום גבוה. הרופא שלי שהוא גם רופא ילדים אמר שזה מדבק אש ורק אחרי 48 שעות מתחילת הטיפול באנטיביוטיבה או 24 שעות מסיום החום זה כבר הרבה פחות מדבק. אני עדיין עם חום. מכיון שביתי חולה לא מעט רציתי למנוע ממנה הידבקות והשארתי אותה אצל אמא שלי. אביה הולך לבקר אותה כל יום בערב. היא מקבלת מסבא וסבתא שלה טיפול 5 כוכבים שאפילו אני לא יכולה להשתוות אליו. לא נראה שהיא מוטרדת או כועסת. שאלתי היא -1) האם נהגתי נכון 2) ומה עלי לעשות לאחר שאפגש עם ביתי בתום 4 ימים שלא ראינו אחת את השניה,, כדי שלא ישאר לה משקע כלשהוא. תודה רבה, תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגש מחודש
זהורית אסולין שמחון16/01/2009קודם כל החלמה מהירה לך ולביתך. אני חושבת שהדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות במפגש המחודש עם ביתך היא לקבל בהבנה כל סוג של תגובה ואפילו אם היא תהיה מורכבת מרגשות סותרים. יכול להיות שתתעלם ממך, יכול להיות שתבכה ותרצה להצמד, יכול להיות שתכעס, יכול להיות שתשמח לראותך, יכול להיות שלא תחושי שום תגובה רגשית אך משהו בהתנהגותה יהיה קצת שונה. ומאד ייכול להיות שהיא מאד נהנתה והיה לה כיף אצל סבא וסבתא והיא קיבלה שם יחס מאד מפנק. החשוב הוא לא להבהל, ולא לחוש אשמה וצורך עז לפצות, ולא להעלב ולחפש ממנה אישורים לצדקת הצעד שעשית אלא לתמוך בה וללוות אותה באשר היא תרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבא איך עלי לנהוג?
שרית16/01/2009תודה רבה על התשובה !!!.מה את מייעצת לעתיד במידה, וחס וחלילה, אתקל במקרה דומה? מה גובר לדעתך המקצועית? הצורך לשמור על ביתי מפני הידבקות או הצורך להיות נוכחת שם בשבילה? שוב תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי תחושת ליבך
זהורית אסולין שמחון17/01/2009אם השתמע מתשובתי הקודמת שפעלת לא נכון אז לא זו היתה כוונתי. אין נכון ולא נכון ולכל צעד יש רווחים ומחירים שרק את יכולה להעריך מהכרותך את עצמך ואת ביתך. יש אמהות שבעת מחלה מסוגלות להמשיך ולתפקד כרגיל ויש אמהות או מצבי חולי שדורשים ריתוק מלא למיטה. על כן במצבים אלו כדאי שיהיה מבוגר אחראי אחר שיתן מענה טיפולי הולם לביתך התינוקת בזמן שאת נחה ומתחזקת. לחלופין אכן לעיתים ילד חולה מתקשה לקבל טיפול כשהוא חולה אלא רק מהדמות המשמעותית בחייו (בד"כ האם). שום החלטה אין בה נזק ממשי חד משמעי, העיקר שתהיי ערה למחירים של כל החלטה ותהיי סבלנית כלפיהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)