קריאה נואשת לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קריאה נואשת לעזרה
    כרמית
    16/01/2009

אני אובדת עצות ומיואשת. בני בן 4 וחודשיים. ילד מקסים, רגיש, חייכן, אינטילגנציה ריגשית גבוהה מאוד, חכם ונבון. מסרב בכל תוקף לשבת על האסלה לעשיית צרכים. הוא גמול מחיתול כבר שנה וחצי, אבל בכל פעם שיש לו יציאה הוא מבקש טיטול. הילד מודע לכך שהוא גדול,ושעניין הטיטול חריג, ולכן אף פעם לא עושה יציאות בגן. (אדגיש שעד לפני כמה חודשים היתה בעיה קשה של עצירות כרונית כתוצאה מהתאפקות מכוונת, כמעט פעם בחודש נזקק לחוקן, אולם בטיפול עם אבקת גרנולה היום עושה ללא חשש, אבל בטיטול). קניתי את כל סוגי הישבנונים, סירי הלילה, מקטיני מושב אסלה, אבל כלום לא עוזר. ניסיתי מתנות, הפתעות, חיזוקים, שיחות הסברה, שיחה עם רופא הילדים, ישיבה משותפת בשירותים לידו, עם ספרים ושירים - כלום לא עוזר!!!!! לא יודעת מה לעשות!!!. כרגי נמצא במסגרת גן פרטי, אבל שנה הבאה עובר לגן עירוני. אני מאוד מודאגת. נקודה חשובה לציון: אני ואביו גרושים. יחסיי עם האב מצויינים. גם הילד ביחסים מעולים עם האבא. יש לי תחושה שמדובר בסוג של חרדת נטישה, קראתי באיזשהוא מקום כי ילדים מתקשים "להיפרד" מהיציאות ומרגישים כאילו זה חלק מגופם. אציין שבני מאוד רגיש בכל הקשור לפרידות (כל בוקר בוכה מאוד בגן - למרות שהוא באותו גן מגיל שנה וחצי - מאד אוהב את הגן (למעט הפרידה הקשה בבוקר) . בבקשה!! אני צריכה עצה מקצועית. מודה לכם מאוד!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריאה נואשת לעזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בהתאפרות

זהורית אסולין שמחון
    17/01/2009

אני שומעת מתאורך שכבר עצות רבות שבדרך כלל מציעים במצבים אלו את ניסית, ועל כן אני מציעה לפנות להתייעצות מקצועית. כיוון אחד הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי (המרפאות של ד"ר קושניר מטפלות במצבים מסוג זה ואפשר לקבל הפנייה דרך הקופה) . כיוון אחר הוא טיפול רגשי שיטפל בחרדות הפרידה ויאפשר לו לעבד חוויה זו בצורה מיטיבה כך שלא יזדקק לסימפטומים מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו