מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אח/אחות חדש/ה וגן חדשאביטל17/01/2009
שלום, יש לי ילד בן שנה וחצי, ואני בתחילת הריון שני. התינוק החדש אמור להיוולד בתחילת ספטמבר כאשר בני יהיה בן שנתיים וחודשיים בערך. אני תכננתי להעביר אותו גן שנה הבאה. יש לי אפשרות להשאיר אותו בגן שהוא נמצא השנה. שאלתי היא האם נכון יהיה להעביר אותו לגן לאור העובדה כי בחודש בו הוא אמור להתחיל את הגן החדש, אמור להילווד לו אח או אחות? האם הוא יוכל להתמודד עם שני שינויים כה גדולים, בהנחה, כמובן, שננסה כמיטב יכולתנו להכין אותו לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש
זהורית אסולין שמחון17/01/2009אין תשובה חד משמית לשאלה זו היא תלויה כמובן במאפיינים האישיותים של בנך. ככלל הולדת ילד נוסף במשפחה הוא שינוי דרמטי עבור הילד ולכן רצוי שלצד שינוי זה יהיו כמה שפחות שינויים. אך אם יש סיבות שבגינן את מעבירה את בנך מהגן (חוסר התאמה לצרכיו ההתפתחותיים, קושי שלך יש מול הגן ודומה) אזי לא כדאי לדחות זאת. שיקול נוסף שיעזור לך בקבלת ההחלטה היא הכרותך עם בנך, כיצד הוא מסתגל למעברים , כיצד הוא מתרגל לדמויות חדשות בחייו, אם כבר יש לך אינדיקציה לתשובה זו הרי שכוחותיו יאפשרו לו להתמודד עם שני השינויים במקביל. אם הוא ילד שהסתגלותו איטית וקצב ההסתגלות שלו איטי יותר הרי שהשינויים המתרחשים במקביל יהיו לו קשים יותר. אפשרות נוספת היא להכניסו לגן החדש החל מיולי ואז יהיו לו חודשיים של הסתגלות עד ללידת התינוק החדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)