בן\בת?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן\בת?
    אמא
    18/01/2009

בוקר טוב, הבן שלי לומד בכיתה ב. הוא ילד מקסים , עם לב זהב , רגיש ועדין. כל זה מקסים בפני עצמו רק שלאחרונה אני מאוד מוטרדת מכך שאולי יש לו נטיות... שמתי לב כי הוא כל הזמן רוצה להיות בת. רוקד ושר עם תנועות מאוד נשיות, החלום שלו להיות למשל מישהי כמו גל גדות או שירי מימון.... גם ההליכה שלו קצת נשית והכי מדאיג זה שהוא עושה קקי הוא אוהב מאוד לנקות ולנקות כדי שלא יהיו לו סימנים (לדבריו). זה ממש מבהיל ומפחיד אותי. האם מגיל כזה אפשר כבר להגיד מהם העדפותיו או הנאותיו המיניות???????????????? הוא גם משחק כמעט רק עם בנות ואוהב להיות רק איתן. פחות עם בנים לא ממש מסתדר אצלו כדורגל , מכוניות או משחקי מלחמה. מה עושים???? לציין כי הוא נולד לאחר שתי בנות (בנות גדולות ממנו בכמעט 8 שנים) והוא "מחקה" הרבה את אחותו השניה שהיא אוהבת יצירות, הוא אוהב להיות מורה ולכתוב בלוח וכו'. האם להעיר לו ? האם בגיל כזה אפשר כבר לדעת? איך לגרום לו להיות קצת יותר גברי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן\בת?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן \בת- רציתי להוסיף

אמא
    18/01/2009

רציתי להוסיף שחלק מהאהבות שלו זה להופיע\ לשיר ולרקוד והוא עושה עכשיו כל מיני "פסטיגלים" עם בנות בכיתה ובפעם האחרונה הוא הופיע וסיפר לי כי המורה כעסה על מספר ילדים שצחקו עליו. וזה קצת מדאיג אותי אני פוחדת כי מלגלגים וצוחקים עליו שהוא כמו בת. האם לעודד אותו להמשיך לעשות מה שהוא אוהב או לנסות להוציא אותו מזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן/בת

מיכל לופו-שדה
    20/01/2009

שלום
    מדברייך אני שומעת עד כמה את מוטרדת וחשה בלבול . אני מבינה כי בנך מגלה העדפה לשחק במשחקים של בנות ולשחק עם בנות מאשר עם בנים. מתיאורך אני מבינה שצורך זה עלה יותר לאחרונה ולא הופיע קודם לכן. לכן, ראשית, חשוב לבדוק האם חל איזהו שינוי לאחרונה בבית או בבית הספר? האם היו לו חברים בנים שנה שעברה והוא התרחק מהם? או שלמעשה תמיד או התחבר יותר עם בנות? כמו כן לא ציינת האם הוא גם מעדיף להתלבש כמו בת? להתחפש לבנות וכדומה.שאלות אלו חשובות על מנת להבין טוב יותר את הגורמים להתנהגויותיו של בנך.
    בכל מקרה, באשר לשאלתך, העדפות אלו בגיל של בנך אינן מצביעות על נטייה להומוסקסואליות. זהות מינית מתפתחת בתחילת גיל ההתבגרות (גילאי 12-20). אין כל קשר ישיר בין בלבול מגדרי בגיל זה לבין הומוסקסואליות בגילאים מבוגרים יותר.
    אין לי ספק שמלבד החששות לגבי העתיד, את גם חוששת היום מהלעג החברתי אליו הוא עשוי להיחשף בבית הספר מבני כיתתו ולעיתים גם ממבוגרים. דבר שהוא באמת חשבו על מנת שהוא לא יחוש פגיעה בדימוי העצמי והחברתי .
    לכן, המלצה שלי כרגע אליכם היא כי תאפשרו לו להמשיך ולשחק עם מי שהוא רוצה ובמשחקים שהוא בוחר עד כמה שניתן מבלי לבקר אותו. נסו גם לא תת לו לחוש אשמה או בושה. התמיכה והאהבה שלכם חשובה מאוד. יחד עם זאת, במקביל, חשוב לנסות להציע בעדינות תחומי עניין נוספים, שנראים לכם יותר הולמים. למשל, חישפו אותו יותר לאינטראקציה עם אבא כך שיתנסה בחווית גבריות ובמשחקים של אבא-ובן, עודדו אותו להיפגש עם בנים ובנות ביחד וליצור משחקים משותפים.
    חשוב לי לציין כי מאחר ונשמע שאת מוטרדת, ומאחר והוא עצמו נחשף כבר ללעג חברתי, אני ממליצה לקבל ייעוץ והדרכה. ניתן לפנות להדרכת הורים או על ידי פנייה לתחנה לבריאות הילד והמשפחה באזור מגוריכם דרך קופת-החולים ורופא המשפחה. אפשרות נוספת היא פנייה לייעוץ ולטיפול פרטיים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו