מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים וחציענת18/01/2009
שלום רב. יש לי 2 שאלות. בני בן שנתיים וחצי, לפני כחודש בעלי נסע לחו"ל לשבוע. עד אז בני ישן במיטתו (יחד עם עוד אחות בחדר) במיטת נוער במשך לילה שלם, ללא בעיות. בשבוע שלא היה הוא היה קם באמצע הלילה ובוכה שלא אעזוב אותו, על כן מס' ימים הוא ישן איתי במיטה, אני יודעת שזה לא בסדר אבל לא היו לי הכוחות להתמודד עם הילדים גם ביום לבד וגם בלילה, לכן העדפתי שיישן איתי. נכון להיום כשבועיים מחזרתו מחו"ל הוא עדיין קם כל לילה ומבקש שלא נעזוב אותו. אנחנו יושבים ליד מיטתו עד שנרדם, אבל זה כבר הפך לכל לילה שבאיזשהו שלב הוא מתעורר. האמת היא שזה מתחיל להתיש. מה אפשר לעשות או להתמודד. שאלה שנייה, בני ואני מאוד קרובים, ובכל הזדמנות אני מנשקת ומחבקת אותו ואומרת לו כמה שהוא ילד נפלא מקסים ואהוב. הוא מאוד אוהב תשומת הלב הזו וגם דורש אותה. בזמן האחרון הוא התחיל ללטף אותי בגב ובבטן, הוא גם אוהב לחכך את הבטן שלו בשלי, אני רואה זאת כאיזושהי תשומת לב מצידו ולמעשה אני גם מלטפת אותו. הוא גם בא ושואל אם אני "רוצה בגב?" ואני נענית לו בחיוב. גם לגננת הוא מלטף את הגב כמובן בהסכמתה. אני לא רואה את הפעולה הזו כמשהו חריג, אלא כאקט של תשומת לב ורצון להיות קרוב ונאהב. אך בעלי וחמותי חושבים אחרת והעירו לי על כך, הם אמרו שזה יעשה לו תסביכים ושאני אפסיק עם זה. יש לו עוד 2 אחיות שגם אותן אני מחבקת ומנשקת תדירות. האם בעלי וחמותי צודקים, האם עלי להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
מיכל לופו-שדה20/01/2009שלום ענת
ההתעורריות של בנך בלילה והצורך שלו בקירבתכם הינן אכן תגובה להעדרותו של האבא מהבית. במהלך שבוע שלם הוא התרגל לישון לצידך במיטה וכעת משעליו לחזור לשיגרה הוא מסתגל בחזרה למיטה ולחדר שלו. אין לי ספק שזה מעייף, אך נשמע לי כי אתם עושים את הדבר הנכון. הרגילו אותו בחזרה למיטה שלו ולחדר שלו. עירכו מעין טקס השכבה מסודר, עם מקלחת חמה וארוחת ערב טובה. אח"כ הקריאו לו סיפור. הציעו לו חפץ/בבה שהוא אוהב ומרגיעה אותו איתם יוכל לישון בלילה. ושבו לידו עד שיירדם. אח"כ בהדרגה קצרו את זמן השהייה לידו כאשר יהי יותר בשל לכך. בכל מקרה אימרו לו כי אתם תמיד קשובים לו ונמצאים בחדר לידו, כך שאם הוא מתעורר מייד תגשו אליו. חשוב גם לזכור כי בגילו של בנך ילדים רבים מתחילים לפחד מכל מיני דברים ולעיתים יש גם חלומות רעים בלילה. לכן, התעורריות בלילה הינן שכיחות ומקובלות בגיל זה, גם ללא קשר לנסיעת אביו. לכן, חשוב כאשר הוא מתעורר לגשת אליו להרגיע אותו ולחזק את בטחונו להמשיך ולישון במיטה שלו. היו סבלניים ועקביים ובהדרגה הוא יתרגל בחזרה למיטה שלו.
באשר לשאלה השנייה, אין כל רע בחיבוקים ונשיקות, בכל גיל, ולא צריך להפסיק לחבק וללטף את ילדייך. עם זאת, כן חשוב לציין כי לעיתים בגיל של בנך יש ילדים שמתחילים לגלות סקרנות לגבי הגוף שלהם ושל אחרים, גם אמא ואבא. אם הליטופים שאת מתארת והחיכוכים מעוררים תחושה שיש בהם משהו שאינו רק צורך במגע כי אם משהו המעורר אי נוחות, ניתן לומר לבנך כי את תלטפי אותו ביד או בפנים במקום בבטן או בגב ולהציע לו שהוא ילטף אותך ביד במקום באיזורים שהם קצת יותר אינטימיים ופחות מותאמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)