אחי הקטן רואה סרטים כחולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחי הקטן רואה סרטים כחולים
    לירי
    19/01/2009

שלום יש לי אח בן 9, שלאחרונה אני ואמא שלי שמנו לב שיש לו על המחשב סרטים כחולים וגם בסלולרי. אנחנו לא רוצות להוריד לו את הבטחון העצמי בכל הקשור למין ולבנות. אין לנו מושג איך להתנהג איתו בגיל כזה מבלי לפגוע בו. מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללירי

מיכל לופו-שדה
    20/01/2009

שלום לירי
    אני מבינה שאת דואגת לאחיך ורוצה לעזור לו ולאימך. ראשית, ילדים רבים בגילו של אחיך מתחילים לגלות עניין וסקרנות מינית והסתכלות על סרטים פורנוגרפים הינה מאוד שכיחה בגילאים אלו.
    כיום, לאור קומם של אמצעי התקשורת השונים, כולל המחשב, הטלוויזיה, האינטרנט וכו'... ילדים כבר מגיל צעיר נחשפים לסרטים אלו,אשר בגילו הצעיר של אחיך לא מתאימה והולמת את גילו. הסרטים מעבירים מסרים לילדים השונים מאוד מהמציאות, וחשוב כי עד כמה שניתן הורייך ינסו להסביר זאת לאחיך. ניתן לחסום בבית את הגילשה לאתרים אלו. אם כי לא ניתן למנוע מאחיך לגמרי לגלוש לאתרים השונים, מאחר והוא יכול לעשות זאת גם אצל חבר כזה או אחר. עם זאת, המסר שהורייך יעבירו כי הם לא מרשים לו בגיל לראות את הסרטים הללו, חשוב מאוד. מאחר ועצם זה שהילדים יודעים שההורים לא רוצים שהם יראו את זה, גורם להם להסתכלות שונה. אחיך עשוי לא להקשיב להורייך ואף להתמרד, אבל בתוך תוכו הוא וודאי יקח זאת בחשבון וחשוב כי ידע את דעתם בנושא.
    לכן, אני ממליצה כי הורייך, אולי אפילו עדיף כי אבא, אם זה ניתן, מאחר ולפעמים לבן יהיה קל יותר לדבר על כך עם אבא מאשר עם אמא, ישוחחו עם אחיך, לא מתוך ביקורת והענשה,אלא במטרה לאפשר לאחיך לדבר על הדברים שמסקרנים אותו ואולי זה מביך אותו לשאול. בשיחה חשוב כי יאמרו לו כי זה טבעי ונורמלי שהוא סקרן ורוצה לראות את הסרטים הללו, וכי הם יודעים שסרטים אלו נמצאים באינטרנט, אבל כי הסרטים האלו אינם תואמים את גילו וכי אמא ואבא לא מרשים לראות סרטים אלו. חשוב כי בשיחה הוא ירגיש שיש פתיחות ולגיטימציה לדבר על הנושא ולשאול שאלות שמסקרנות אותו, גם אם לעיתים כהורים זה מביך לשוחח על כך, כאשר הם יכולים הדגיש כי הסרטים האלו אינם מראים את המציאות לגבי יחסי מין וכי יחסי מין נעשים בין בני זוג ומתוך אהבה וכבוד לא כמו בסרטים הללו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו